sri lanka op reis raftbootr bovenop TukTuk

Raften in Sri Lanka

Raften in Sri Lanka? Ja dat kan! Zowel voor families als voor iedereen die ervan houdt om in de natuur sportief bezig te zijn. Het plaatsje Kitulgala is een van de de natste plekken van Sri Lanka. Zeer geschikt voor raften, kanoën en canyoning. 

Raften op een rivier met een verhaal…

In de jaren 50 van de vorige eeuw is de met zeven Oscars beloonde speelfilm ‘ The Bridge on the River Kwai’ gemaakt. Deze film vertelt het verhaal van Engelse krijgsgevangen die tijdens de 2e wereldoorlog voor de Japanners een brug moesten bouwen over een rivier in Thailand.

Deze film is echter in 1957 opgenomen in Sri Lanka. Tijdens de voorbereiding van de film zocht de regisseur een ruige rivier met een fantastisch uitzicht en tropisch klimaat. Vanzelfsprekend kom je dan snel uit in Sri Lanka. In de bergen tussen Colombo en Kandy vind je tropisch regenwoud en rivieren met snel stromend water. In het plaatsje Kitulgala is in 1956 en 1957 de volledige brug opnieuw gebouwd en zoals je in de film hebt gezien ook tot ontploffing gebracht.

Een sportieve dag in de jungle

Vandaag de dag kun je op de rivier bij het plaatsje Kitulgala raften. Voor een perfecte dag check je een dag eerder in bij je hotel. De kans is groot dat je vanuit je hotel uitzicht hebt op de rivier. Zo zie je bijvoorbeeld hoe de lokale bevolking met een eenvoudige veerboot de overtocht maakt en je hoort het geruis van het water.

Voor families en iedereen die houdt van sportief avontuur

Raften en kanoen op de rivier. In Kitulgala zijn dit de avontuurlijke activiteiten die zorgen voor een heerlijke afwisseling in de tropische temperaturen van Sri Lanka. Zeer geschikt ook voor actieve families met opgroeiende (tiener) kinderen.

Voor iedereen die een volgende stap willen maken is er de optie voor canyoning. Je loopt daarvoor een berg langs de rivier op en daalt weer af via een snelstromende rivier met diverse klimpartijen en watervallen waar je vanaf kunt springen. Best een uitdaging en zeker niet voor iedereen geschikt. Terug in de raftingboot neem je nog enkele stroomversnellingen mee en kom je weer terug bij je hotel.

Raften, de perfecte verkoeling

Nadat je ’s morgens vroeg bent opgestaan rijd je samen met de instructeurs rijd stroomopwaarts naar het vertrek punt van de rafts. Alles wordt meegenomen; boten, zwemvesten, helmen.

Omdat de temperatuur in Sri Lanka tropisch is zul je soms toe zijn aan verkoeling. Op de rivier ervaar je direct het verkoelend effect van het water. Er zijn tijdens de tocht meerdere versnellingen. En er is genoeg tijd om van het landschap te genieten en even een stop te maken voor een relaxed stukje zwemmen. Je ziet onderweg veel vogels en ook zie je de restanten van de filmset.

Op reis kan het hele jaar door

Een stop in het plaatsje Kitulgala plannen we als onderdeel van jouw rondreis in Sri Lanka. Dus wil jij een sportieve tussenstop met avontuur én een beroemd verhaal dan plannen we graag een mooie verblijf  in het regenwoud bij Kitulgala. Wil je meer weten over avontuurlijke activiteiten in Sri Lanka vraag dan het gratis e-book Avontuur in Sri Lanka aan. Neem alvast een kijkje bij een van onze avontuurlijke reizen

luipaard in yala sri lanka
#WT-CODE 9823

Actieve rondreis Sri Lanka

16 Dagen
No Size Limit

ACTIEVE RONDREIS SRI LANKA
Wat geweldig, deze actieve rondreis om Sr Lanka in al haar geuren, kleuren en geluiden te verkennen. Op zoek naar wilde dieren en lekker relaxen aan een bounty strand.

Je gaat genieten van de natuur, met meerdere keren een bezoek aan een wildpark. Je kunt verschillende jeepsafari’s maken. Je ziet olifanten, krokodillen en veel vogels ook veel kans om een luipaard te spotten. Naast de wildparken bezoek je de culturele driehoek, kun je de leeuwenrots beklimmen of een oude koningsstad bezoeken. Per trein ga je dwars door de theeplantages en tegen het einde van de reis breng je een paar heerlijke dagen door aan de kust. 

Een dynamische reis vol met wilde dieren, natuur en bounty stranden in Sri Lanka, wat wil je nog meer!
Deze reis kan ook heel goed worden uitgebreid met een langer verblijf in een wildpark (bijv. Udawalawe of Yala). En natuurlijk ook met een (langer) verblijf aan een van de stranden.

sri lanka op reis olifanten
#WT-CODE 7249

Avontuurlijke rondreis Sri Lanka 18 dagen

18 Dagen 16 Nacht(en)
No Size Limit

Op avontuur in Sri Lanka Tijdens deze actieve avontuurlijke rondreis reis je na aankomst in Sri Lanka door naar Negombo. Van daaruit reis…

Wil je meer weten?