Verantwoord op reis in Sri Lanka

Wij willen onze bijdrage leveren aan duurzaam toerisme, dat betekent dat we onze reizen aanbieden en daarbij zo veel mogelijk rekening houden met de belangen van mensen, dieren en het milieu. Van belang daarbij is ook de bescherming van de oorspronkelijke cultuur van Sri Lanka en ook dat de lokale bevolking economisch van het toerisme profiteert. Duurzaam reizen is belangrijk, zeker ook bij een verre reis naar Sri Lanka reist. We doen het samen, want samen kunnen we de wereld een beetje mooier maken.

duurzaam reizen Sri Lanka

Duurzaam reizen in Sri Lanka hoe doe je dat?

Reizen is geweldig. Het is goed om er ook bij stil te staan dat jouw reis negatieve effecten kan hebben op de natuur en lokale culturen. Duurzaam reizen betekent niets anders dan wanneer je reist, je ook rekening houdt met het milieu en de leefomstandigheden van mensen, zodat volgende generaties kunnen genieten van de mooie plekken op onze planeet. Wat jij er zelf aan kunt doen?  

Kleinschalig reizen

Sri Lanka is geen land voor massa toerisme. Kleinschalige reizen organiseren dat is wat we doen. We steunen de lokale economie door zoveel mogelijk gebruik te maken van accommodaties en services die gerund worden door locals.

Slow(er) travel

Als het kan zullen we bij het samenstellen van je reis ook zoveel mogelijk kiezen voor meerdere dagen in één plaats in hetzelfde hotel. Dit geeft niet alleen rust, slower travel is ook minder belastend voor het milieu.

Respect voor lokale gebruiken

Het respecteren van de lokale gebruiken en normen en waarden vinden we erg belangrijk. Wij zullen er alles aan doen om je hierover zo goed mogelijk te informeren. Op onze website is al veel informatie te vinden en we posten regelmatig op social media, zoals facebook, instagram en linkedIn. En je ontvangt van ons na boeking van je reis veel informatie die we digitaal aan je toesturen.

Lokale aanbieders

Voor de excursies en activiteiten maken we ook weer zoveel mogelijk gebruik van lokale aanbieders. En bovendien promoten we alleen verantwoorde activiteiten.

Beperk het gebruik van singel use plastic

Zelf kun je een navulbare waterfles meenemen op reis en zodoende het gebruik van single use plastic beperken. Ook voor je boodschappen is het aan te raden zelf een herbruikbare tas mee te nemen en de vaak in ruime voorraad aangeboden plastic tasjes op marken niet te gebruiken.

Eet vaker vegetarisch

Vegetarisch eten is niet alleen erg lekker maar ook beter voor het milieu dan het eten van vlees. Vegetarisch eten kan ook heel goed in Sri Lanka. De meest heerlijke curries worden bereid met heel veel verse groenten.

Vlieg rechtstreeks en neutraliseer CO² uitstoot

En wist je al dat je voor je vlucht het beste gebruik kunt maken van zo min mogelijk tussenstops en, voor zover mogelijk, het beste rechtstreeks naar je bestemming vliegt? En neutraliseer de CO² uitstoot van je vlucht bijvoorbeeld via Greenseat, Trees for all of een andere organisatie.