De oostkust van Sri Lanka: Trincomalee

Trincomalee is schitterend gelegen aan de oostkust van Sri Lanka en heeft als extra dat naast de geweldige stranden het plaatsje zelf erg leuk is om te bezoeken.

Bij Trincomalee liggen 3 baaien. De stranden zijn op sommige plekken drukker met eettentjes bij het strand. Op andere plekken is het heel rustig en heb je het strand (bijna) voor je alleen.

Het kristalheldere zeewater maakt de oostkust heel bijzonder. Op ongeveer 200 meter uit de kust ligt het koraalrif. Er ligt ook een eilandje voor de kust, Pigeon Island, en hier kun je perfect snorkelen. Omdat het nu eenmaal heel mooi is aan de oostkust tijdens onze zomermaanden ( juli en augustus) zul je veel andere reizigers tegen komen. Het kan dus druk zijn in deze periode.

Strand

De stranden aan de oostkust van Sri Lanka zijn over het algemeen veel rustiger dan in het zuiden. Nilavelli ligt op ongeveer 20 km van Trincomalee en hier is het heel rustig. Je vind hier ongerepte stranden, misschien wel de mooiste in Azie. Vanaf Nilavelli beach kun je snorkelen.

In Uppuveli, dat op ongeveer 6 km van Trincomalee ligt, is het strand toeristischer. Het is er ook iets drukker dan in Nilavelli. Je vindt hier leuke eettentjes en barretjes bij het strand.

Duiken en snorkelen

Zwemmen, duiken en snorkelen kan aan deze kust heel goed vooral van april tot oktober. Het rif voor de kust zorgt voor een natuurlijke barrière waardoor de snorkel- en zwem omstandigheden optimaal zijn. Het zeewater is heel helder en de zee is rustig.

Er zijn geen surf mogelijkheden in Trincomalee.

En de omgeving? Het fort, Pigeon Island, walvissen …

In Trincomalee vind je Fort Frederic, het grootste Nederlandse fort in Sri Lanka. Als je via het fort de berg oploopt dan kom je bij de Koneswaram tempel. Deze Hindoe tempel ligt helemaal bovenaan de berg.

Voor de kust van Nilaveli vind je Pigeon Island National Park dat bestaat uit 2 kleine eilandjes. Hier vind je een van de beste koraalriffen van Sri Lanka met vele tientallen koraalsoorten en honderden verschillende soorten vissen.

Vanaf het strand kun je het eilandje zien liggen. Met een bootje vaar je binnen een kwartiertje naar het eiland. Als je gaat snorkelen zul je haaien, schildpadden en veelkleurige vissen tegen komen en kunnen genieten van prachtig koraal.

In Trincomalee kun je, net als in Mirissa aan de zuidkust, walvissen spotten. Het seizoen aan de oostkust is van april tot oktober. Naast walvissen kun je er ook dolfijnen tegenkomen. De meeste boten vertrekken vroeg in de ochtend.

Meer weten?

Wil jij een mooie rondreis maken in Sri Lanka en aan de oostkust verblijven? Dan brengen we je graag naar Trincomalee. Ook heerlijk als afsluiting van je rondreis. Voor meer inspiratie kijk eens bij een van de reizen hieronder:

sri lanka op reis olifanten
#WT-CODE 7249

Avontuurlijke rondreis Sri Lanka 18 dagen

18 Dagen 16 Nacht(en)
No Size Limit

Op avontuur in Sri Lanka Tijdens deze actieve avontuurlijke rondreis reis je na aankomst in Sri Lanka door naar Negombo. Van daaruit reis…

sri lanka trincomalee surfplanken in hutje
#WT-CODE 7250

Familiereis met tieners Sri Lanka

20 Dagen 18 Nacht(en)
No Size Limit

Familiereis met tieners Sri Lanka
Traveling Apart Together (TAT)

Ook in 2024 hebben we deze geweldige leuke, gezellige en actieve reis weer in ons programma. Een hele speciale rondreis voor families met tieners.

Deze familiereis in Sri Lanka is een bijzondere reis, want je reist individueel met je eigen gezin en je ontmoet andere families onderweg en in het hotel. Traveling Apart Together (TAT).

Wil je in de speciale TAT-formule met je tieners op pad dan is de vertrekdatum uit Nederland zondag 21 juli 2024.
Vertrek je liever op een andere datum? Dat kan ook. Je kunt deze reis namelijk op elke gewenste datum als volledig individuele reis maken. 

Lees hieronder meer of neem contact op met je persoonlijke reisplanner van Sri Lanka op reis.

Wil je meer weten over de stranden in Sri Lanka lees verder bij onze Top 5 mooie stranden in Sri Lanka of neem contact met ons op.

Wil je meer weten?