• Algemene reisbeschrijving
 • Dag tot dag
 • Prijs en inclusief
 • Exclusief
 • FAQ

sri lanka op reis avonturenreisDeze heerlijke avontuurlijke rondreis in Sri Lanka duurt 18 dagen en kan op verschillende momenten worden verlengd. Voor iedereen die het leuk vindt om met het hele gezin of met z'n tweeën een verre vakantie te beleven. Een afwisselende rondreis met cultuur, natuur en een mooie strandafsluiting aan de oostkust.

Je bezoekt het vestingstadje Galle in het zuiden en je gaat op zoek naar het avontuur in het wildpark met wilde olifanten en luipaarden. Met de trein door de theeplantages en raften op de rivier in de jungle. De trekking in de bergen kun je net zo avontuurlijk maken als je zelf wilt. In de culturele driehoek zijn er naast cultuur en natuur ook veel lokale ervaringen. Lekker bijkomen van alle indrukken doe je aan de oostkust in Trincomalee. Je kunt hier snorkelen en van de zee en het heerlijke strand genieten.

We kunnen deze avontuurlijke vakantie op maat verzorgen. Zo zijn er verschillende hotel mogelijkheden. Bovendien kan de accommodatie aan jouw wensen aangepast. Het is bijvoorbeeld mogelijk om in een eco lodge, boomhut of luxe tent te overnachten.

Een paar highlight's van de avonturenreis Sri Lanka:

 • jeepsafari
 • trekking
 • leeuwenrots
 • strandafsluiting aan de oostkust in Trincomalee 

Heb je interesse? Neem dan contact met ons op voor meer informatie en reservering.

Laat je voor nog meer avontuur inspireren over al het moois in Sri Lanka via facebook en instagram.

Avonturen reis Sri Lanka

Reisoverzicht

Dag 1

Vertrek

Vandaag begint jullie avontuurlijke rondreis! Jullie vertrekken vanuit Nederland of elders naar de bruisende hoofdstad van Sri Lanka. De reis duurt ca. 13-14 uur dus rust nog even uit en bereid je voor op het aankomende avontuur.

Dag 2

Luchthaven - Negombo

Na jullie aankomst op de luchthaven van Colombo, worden jullie verwelkomd door jullie privé chauffeur. Je chauffeur zal jullie de gehele reis begeleiden. Hij neemt jullie in ongeveer dertig minuten mee van de luchthaven naar Negombo. Hier is jullie eerste overnachting. In Negombo kunnen jullie de stad gaan verkennen of nog even relaxen aan het strand of zwembad. Mochten jullie de stad ingaan dan kunnen jullie een bezoekje brengen aan het moeras! Je gaat met een bootje het water op en kunt genieten van de natuur, vogels en aapjes. Als dit nog iets te avontuurlijk is voor de eerste dag, dan kunnen jullie ook een bezoekje brengen aan de vismarkt of een city tour maken. De vismarkt geeft een bijzondere ervaring aangezien jullie de lokale mensen aan het werk kunnen zien. Na een middag op pad te zijn geweest kunnen jullie s ’avonds een lekker hapje eten bij het hotel en goed uitrusten voor de eerste echte rondreis dag.

Overnachting Negombo

Dag 3

Negombo - Unawatuna

Op jullie allereerste echte reisdag in Sri lanka vertrekken jullie naar het leuke levendige plaatsje Unawatuna. Dit plaatsje ligt aan de zuidkust vlakbij Galle. Het is een wat langere reis dus geniet onderweg van de uitzichten en stop onderweg een paar kaar, bijvoorbeeld om wat eten te kopen of te drinken. Eenmaal aangekomen in Unawatuna kun je je helemaal onderdompelen in de tropische hippie sfeer. De activiteiten vallen er zeker niet tegen. Jullie kunnen aan het strand heerlijk zonnen, van het water genieten of surfen. S’avonds is het strand ook een mooie plek om te genieten van de zonsondergang. Hier kan je het beste van genieten door een avondwandeling te maken. Deze avond overnachten jullie dan ook in Unawatuna.

Overnachting in Unawatuna.

Dag 4

Unawatuna

Jullie tweede dag in Unawatuna kunnen jullie doorbrengen bij de schildpaddenopvang in de buurt en het vestingstadje Galle. Bij de schildpaddenopvang zorgen ze ervoor dat de schildpadden veilig hun eieren kunnen leggen op het strand en verzorgen ze ook gewonden dieren. Het is bijzonder om te zien hoe dit allemaal gedaan wordt. Hierna kunnen jullie door naar Galle. Galle is een vestingstadje met veel Nederlandse kenmerken. Dit stamt nog uit de Nederlandse koloniale tijd. Zo kom je er onder andere Nederlandse straatnamen tegen en een Nederlands hervormde kerk. Het is leuk om het Nederlandse fort te bezoeken. Vanaf de vestingwal heb je een waanzinnig uitzicht over de Indische Oceaan. Daarnaast heeft Galle veel kleine straatjes en leuke boetiekjes. Jullie kunnen je dag hier goed spenderen en s ‘avonds een heerlijk hapje eten in een van de leuke restaurantjes. Vanavond overnachten jullie weer in Unawatuna.

Overnachting in Unawatuna.

Dag 5

Unawatuna - Yala NP

Na lekker aan de zuidkust te hebben genoten, gaan jullie vandaag verder naar Yala waar zich het grootste National Park in Sri Lanka bevindt. Hier kunnen jullie aan het einde van de middag een jeepsafari doen. In Yala National Park vind je veel olifanten, beren, zwijnen, krokodillen, vogels en met geluk ook luipaarden. Samen met een gids gaan jullie op pad in een jeep op zoek naar deze dieren. Neem in ieder geval jullie camera en een verrekijker mee zodat jullie de mooiste kiekjes kunnen maken en alles het beste kunnen zien. Na de jeepsafari gaan jullie door naar de overnachting in Yala.

Overnachting in Yala.

Dag 6

Yala - Ella

Vanuit Yala reizen jullie door naar het hart van Sri Lanka. Hier bevindt zich het plaatsje Ella. Ella wordt omringd door theeplantages en is een hoger gelegen gebied. De rit van Yala naar Ella is wat langer dus bereid je hierop voor. Onderweg kunnen jullie nog wat tussenstops maken om te eten en wellicht nog even de benen te strekken. Eenmaal in Ella aangekomen kun je relaxen met een yoga les of alvast de omgeving ontdekken. Er hangt een hele relaxte sfeer in Ella en qua temperatuur is het er iets koeler. Morgen heb je de kans om wat wandeltochten te maken in de omgeving die zeker de moeite waard zijn. Vanavond kan je lekker genieten van een heerlijk rice & curry of iets anders ( pizza!) Je overnachting is vanavond ook in Ella.

Overnachting in Ella.

Dag 7

Ella

Begin de dag goed door te genieten van het heerlijke uitzicht over de bergen eventueel gecombineerd met een yoga les. Hierna genieten van een stevig ontbijtje zodat jullie genoeg energie hebben voor de wandelingen van vandaag. Er zijn wandelingen van verschillende niveaus in de omgeving. Een wat pittigere klim is de wandeling naar ‘Ella Rock’. Deze wandeling begint over het spoor en daarna is het stevig doorlopen om boven te komen. De wandeling duurt ongeveer 2,5 uur en eenmaal bovenaan heb je een geweldig uitzicht. Een iets makkelijkere wandeling is die naar ‘Little Adam’s Peak’. Op het hoogste punt kijk je uit op Ella en Ella Rock. De tocht is ongeveer 1,5 uur en heel mooi is het om op de top te zijn met zonsondergang. Je gaat ergens lekker zitten en geniet van de sunset. Mocht je wat verkoeling willen opzoeken ga dan naar de Ravana waterval. En voor een mooie fotoplek maak je een wandeling naar de 9 Arch bridge waar je wacht totdat de trein erover heen rijdt. Vanavond overnachten jullie weer in Ella.

Overnachting in Ella.

Dag 8

Ella - Nuware Eliya

Vanuit Ella gaan jullie een schitterende treinreis maken door de bergen en langs de theeplantages. Deze treinreis neemt jullie mee naar een stationnetje vlakbij Nuwara Eliya. De reis duurt zo'n 4 uur. Neem jullie fototoestel mee en iets te eten en drinken voor onderweg. Jullie rijden in een rustig tempo langs de kleine stations en prachtige natuur. De rails van de trein komt nog uit de Engelse koloniale periode. Hiervan zullen jullie ook veel terugvinden in Nuwara Eliya dit plaatsje wordt niet voor niets ‘little England’ genoemd. Jullie chauffeur staat je weer op te wachten bij het station en brengt jullie met de auto naar Nuwara Eliya. In Nuwara Eliya vind je een rood Engels postkantoor, oude koloniale hotels, een grand hotel waar je van een afternoon tea kan genieten, en lokale mensen die thee verbouwen. Het is een bijzondere plek die ook wat koeler is dan de rest van Sri Lanka. Deze avond overnachten jullie in Nuwara Eliya.

Overnachting in Nuware Eliya

Dag 9

Nuware Eliya - Kandy

Als jullie het niet erg vinden om vroeg op te staan kunnen je heel vroeg in de ochtend starten met een adembenemende wandeling naar World's End in Horton Plains National Park. Dit is het beste te doen in de ochtend omdat dan de kans op nevel het kleinst is en je meer kans hebt op het mooiste uitzicht. Na dit vroege avontuur reizen jullie door naar de culturele hoofdstad Kandy. Kandy heeft veel te bieden en ligt gelegen in een soort kom tussen de heuvels. Breng een bezoek aan de vele markten met allemaal verschillende soorten specerijen, fruit, kleding of souvenirs. Ga daarnaast naar de mega grote botanische tuin met wel 300 soorten orchideeën en verschillende bomen. Een van de indrukwekkendste dingen die jullie in Kandy kunnen doen is een bezoekje brengen aan de Tempel van de Tand waar meerdere keren per dag een ceremonie plaatsvindt. Deze ceremonie wordt geleid door boeddhistische monniken die de bezoekers begeleiden door de tempel langs het kistje waar de tand van boeddha zich bevindt. Vanavond overnachten jullie in Kandy.

Overnachting in Kandy.

Dag 10

Kandy - Knuckles

Na het stadsleven van Kandy te hebben gezien, gaan jullie nu door naar de natuur. Jullie reizen naar de bergen van de Knuckles Mountain Range. Dit gebied is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is geweldig om te ontdekken. De Knuckles Mountain Range is het vertrekpunt van vele rivieren. Er bevinden zich in dit gebied veel leuke kleinere hotelletjes en ook groene theeplantages. Het is er iets koeler dan in Kandy maar nog steeds tussen de 15 en 25 graden. Deze avond overnachten jullie in de Knuckles. Morgen kunnen jullie een avontuurlijke trekking maken door de bergen onder leiding van een lokale gids!

Overnachting in Knuckles.

Dag 11

Knuckles

Na het ontbijt gaan jullie met rugzak, lunchpakket en locale gids op pad de bergen in. De wandelingen zijn er in alle niveaus er is er altijd eentje die bij je past. Onderweg gaan jullie veel bijzonders tegenkomen zoals verscholen tempels, kleine dorpjes, wilde dieren en prachtige watervallen. Bij de dorpjes kunnen jullie een praatje maken met de lokale bevolking en bij de watervallen genieten van het water. Jullie kunnen ook veel verschillende dieren tegenkomen. In de bergen zitten veel vogels, salamanders en hagedissen. Het is erg mooi om te zien hoe de dieren in hun natuurlijke omgeving leven. Vandaag is de perfecte dag om een frisse neus te halen en te genieten van de heerlijke natuur en buitenlucht. Vanavond overnachten jullie nogmaals in de Knuckles.

Overnachting in Knuckles.

Dag 12

Knuckles - Sigiriya

Jullie hebben de zuidkust, het stadsleven en de natuur gezien, nu is het tijd voor meer cultuur. Jullie vertrekken in de richting van Sigiriya wat in de culturele driehoek ligt. Onderweg hiernaartoe kunnen jullie een bezoekje brengen aan de rotstempel van Dambulla. Hier vinden jullie wel 157 liggende boeddha’s en vele grotten. Wat de tempel nog meer bijzonder maakt is het feit dat het gedeeltelijk van goud is gemaakt. Buiten de grotten is er een geweldig uitzicht over het omliggende jungle. Vanavond overnachten jullie in Sigiriya.

Overnachting in Sigiriya.

Dag 13

Sigiriya

Vandaag is weer een goede actieve dag. Jullie gaan een bezoek brengen aan de beroemde leeuwenrots van Sigiriya. Deze is erg goed te beklimmen in de ochtend aangezien het dan nog niet te warm is. De klim bestaat uit ongeveer 1000 traptreden met waarschijnlijk wel wat tussenstops. Onderweg zullen jullie aapjes tegenkomen die dol zijn op lotusbloemen en indrukwekkende muurschilderingen van wolkenmeisjes. Er valt veel te fotograferen dus neem zeker je fototoestel mee. Eenmaal boven aangekomen zullen jullie omringd zijn door een waanzinnig uitzicht over de jungle. Hier kan je ook de mooiste foto’s maken. Mochten jullie deze rots nou te druk vinden en een iets avontuurlijke klim willen, dan kunnen jullie ook de Pidurangala rots beklimmen. Deze ligt vrijwel naast de leeuwenrots en is op het einde een stuk steiler waardoor je meer zult moeten klauteren. Je beloning is een supermooi uitzicht op omgeving én de Sigiriya leeuwenrots. Vanavond overnachten jullie weer in Sigiriya.

Overnachting in Sigiriya.

Dag 14

Sigiriya - Trincomalee

Jullie gaan na Sigiriya door naar de oostkust naar de kust bij Trincomalee. Hier kan je veel snorkelen en van het strand en de omgeving genieten. Onderweg naar Trincomalee kunnen jullie nog een bezoek brengen aan de oude koningsstad Polonnaruwa. De stad kan bezocht worden per fiets of met de auto. Jullie zullen enorme Boeddha beelden zien, ruïnes en indrukwekkende tempels. Het is naast een plek die door toeristen bezocht wordt ook een boeddhistische bedevaart plek. Het beste is om de stad in de ochtend te bezoeken en daarom is het perfect te combineren op weg naar Trincomalee. Deze aankomende dagen in Trincomalee kunnen jullie veel doen. In de buurt vind je het Fort Frederic, wat het grootste Nederlandse fort is in Sri Lanka. Bij het fort kan je ook nog een berg oplopen waar zich de Koneswaram tempel bevindt. Dit is een Hindoe tempel die ook weer voor mooie plaatjes zorgt. Jullie kunnen ook nog een bezoekje brengen aan Pigeon Island National Park dat uit 2 eilanden bestaat. Je vindt hier mooie koraalriffen, schildpadden, haaien en dolfijnen die je allemaal ziet je gaat snorkelen. Dit is zeker een aanrader. Alle 3 de nachten overnacht je in Trincomalee.

Overnachtingen (3) in Trincomalee

Dag 17

Trincomalee - Negombo

Vanaf de oostkust maken jullie de reis weer terug naar de westkust. Dit is de langste rit die jullie deze rondreis zullen maken. Onderweg kun je ergens gaan lunchen en even de benen strekken. Mochten jullie na aankomst in Negombo nog boordevol energie zitten dan kunnen jullie nog een city tour maken of een bezoek brengen aan het strand voor een partijtje beach volleybal. Deze avond kunnen jullie lekker dineren in de stad en je voorbereiden op de terugreis naar huis. Deze avond overnachten jullie in Negombo.

Overnachting in Negombo

Dag 18

Negombo - Luchthaven

Vandaag komt jullie mooie avontuur in Sri Lanka ten einde. Een laatste blik op Sri Lanka, Jullie chauffeur brengt jullie van Negombo in een half uurtje naar de luchthaven. Hier stappen jullie weer op het vliegtuig voor de vlucht naar huis.

Aankomst in Nederland

Prijs voor de Avonturenreis van 18 dagen ( excl. vlucht)

Reisperiode zomer (1 mei – 31 oktober):                           

 • 4 personen: € 1.199,00  p.p.
 • 2 personen: € 1.419,00 p.p.

Reisperiode winter (1 november – 30 april):

 • 4 personen: € 1.169,00  p.p.
 • 2 personen: € 1.389,00 p.p.

Deze reis is inclusief:

 • Alle accommodaties in middenklasse hotels in een tweepersoonskamer op basis van logies/ontbijt
 • Alle vervoer ter plekke met eigen auto met privé chauffeur/gids
 • Treintickets
 • Activiteiten:
  • bezoek vismarkt in Negombo
  • bezoek aan vestingstadje Galle
  • wandeling Little Adams Peak
  • bezoek theefabriek en theeplantage
  • bezoek aan Ravana waterval
  • raften
  • Bezoek kruidentuin in Matale
  • bezoek Hindoe Tempel in Trincomalee

Bovenstaande prijzen zijn vanaf prijzen* per persoon. De prijs is afhankelijk van het seizoen waarin gereisd wordt, de geselecteerde hotels en van de beschikbare kamers in de hotels. Vraag je persoonlijk reisvoorstel aan bij Carolien.

Er geldt een hoogseizoentoeslag in de volgende reisperioden:

Deze reis is exclusief:

 • lunch, diner en drankjes
 • optionele excursies en entreegelden die niet inclusief zijn genoemd ( +/- € 175,= p.p.)
 • fooien en andere uitgaven die niet inclusief zijn genoemd
 • visum, inentingen en verzekeringen.
 • intercontinentale vlucht
 • bijdrage garantiefonds van € 15,= per boeking
 • heffing Calamiteitenfonds van € 2,50 per groep van max. 9 personen
 • boekingskosten van € 25,= per boeking

Optioneel:

 • bezoek aan schildpaddenopvang
 • dansvoorstelling van Kandyan dancers
 • bezoek aan de Tempel van de Tand
 • bezoek aan de botanische tuin
 • bezoek Horton Plains National Park
 • bezoek aan de rotstempel in Dambulla
 • bezoek oude koningssteden
 • trekking in Knuckles Mountains Range
 • jeepsafari,  beklimming leeuwenrots,  snorkelen en meer.....

Geen Details Gevonden