De westkust van Sri Lanka: Hikkaduwa

Vanuit Colombo naar het zuiden rijd je binnen 2 uur naar Hikkaduwa aan de westkust van Sri Lanka. Vroeger een vissersdorpje nu een redelijk drukke badplaats. Maar je hebt er zeker ook rustiger plekken. En je kunt er genieten van schitterende zonsondergangen. Vanuit Hikkaduwa kun je heel gemakkelijk het vestingstadje Galle bezoeken dat iets verderop richting het zuiden ligt.

Strand

Er zijn meerdere stranden bij Hikkaduwa. Er is een zandstrand met op ongeveer 100 meter uit de kust het koraalrif.  Hier zwemmen de schildpadden en kun je zelf zwemmen en van de zon genieten. Er zijn een aantal schildpaddenopvang centra in de buurt. Bij de schildpaddenopvang zorgen ze ervoor dat de schildpadden eieren op een veilige plek kunnen uitkomen. Ook worden er gewonde dieren verzorgd.

Zwemmen, duiken en surfen

Er wordt in Hikkaduwa het hele jaar door gezwommen. De zee is aan deze kust meestal het rustigst tussen eind december en april. En dit is ook de beste periode om te duiken en snorkelen.

Een beetje naar het zuiden vind je de brede zandstranden en daar is geen koraalrif; ideaal dus om te surfen. De beste surf maanden zijn van november tot en met april.

En de omgeving?

Vanuit Colombo naar Hikkaduwa zijn er diverse mogelijkheden onderweg aan de westkust om van de zee en schitterende strandjes te genieten. Wij tippen het vissersplaatsje Kosgoda. Met een heel mooi rustig strand dat je meestal alleen deelt met de vissers die bezig zijn de netten binnen te halen. ‘Meet the locals’ op z’n best! En als je daar dan toch in Kosgoda bent breng dan vooral ook een bezoek aan een schildpaddenopvang, bijvoorbeeld de Galbokka Sea Turtle Hatchery.

Vanuit Hikkaduwa is een bezoek aan het vestingstadje Galle een leuke activiteit. Maak een mooie stadswandeling door de smalle straatjes in het fort, of over de vestingwal en langs de vele winkeltjes en restaurants in het autovrije centrum.

En voorbij Galle kom je in het plaatsje Unawatuna. Om te weten hoe het daar is kun je hier verder lezen. Lees meer over Unawatuna.

Meer weten?

Wil jij zwemmen, duiken en surfen in Sri Lanka? Dan brengen we je graag naar Hikkaduwa aan de westkust of naar een van de andere kustplaatsen zoals Trincomalee aan de oost-kust. En voor meer inspiratie kijk alvast even bij een van de reizen hieronder.

Wil je meer weten over de stranden in Sri Lanka lees verder bij onze Top 5 mooie stranden in Sri Lanka of neem contact met ons op.

Wil jij meer weten over een mooie rondreis in Sri Lanka en de excursies die je er kunt doen?? Neem contact op met je persoonlijke reisplanner.


E-book Avontuur in Sri Lanka

E-BOOK

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het gratis e-book met veel insider tips 'Avontuur in Sri Lanka'

*We beloven je dat we je nooit spam sturen. Lees ons privacybeleid voor meer info.