De westkust van Sri Lanka: Hikkaduwa

Vanuit Colombo naar het zuiden rijd je binnen 2 uur naar Hikkaduwa aan de westkust van Sri Lanka. Vroeger een vissersdorpje nu een redelijk drukke badplaats. Maar je hebt er zeker ook rustiger plekken. En je kunt er genieten van schitterende zonsondergangen. Vanuit Hikkaduwa kun je heel gemakkelijk het vestingstadje Galle bezoeken dat iets verderop richting het zuiden ligt.

Strand

Er zijn meerdere stranden bij Hikkaduwa. Er is een zandstrand met op ongeveer 100 meter uit de kust het koraalrif.  Hier zwemmen de schildpadden en kun je zelf zwemmen en van de zon genieten. Er zijn een aantal schildpaddenopvang centra in de buurt. Bij de schildpaddenopvang zorgen ze ervoor dat de schildpadden eieren op een veilige plek kunnen uitkomen. Ook worden er gewonde dieren verzorgd.

Zwemmen, duiken en surfen

Er wordt in Hikkaduwa het hele jaar door gezwommen. De zee is aan deze kust meestal het rustigst tussen eind december en april. En dit is ook de beste periode om te duiken en snorkelen.

Een beetje naar het zuiden vind je de brede zandstranden en daar is geen koraalrif; ideaal dus om te surfen. De beste surf maanden zijn van november tot en met april.

En de omgeving?

Vanuit Colombo naar Hikkaduwa zijn er diverse mogelijkheden onderweg aan de westkust om van de zee en schitterende strandjes te genieten. Wij tippen het vissersplaatsje Kosgoda. Met een heel mooi rustig strand dat je meestal alleen deelt met de vissers die bezig zijn de netten binnen te halen. ‘Meet the locals’ op z’n best! En als je daar dan toch in Kosgoda bent breng dan vooral ook een bezoek aan een schildpaddenopvang, bijvoorbeeld de Galbokka Sea Turtle Hatchery.

Vanuit Hikkaduwa is een bezoek aan het vestingstadje Galle een leuke activiteit. Maak een mooie stadswandeling door de smalle straatjes in het fort, of over de vestingwal en langs de vele winkeltjes en restaurants in het autovrije centrum.

En voorbij Galle kom je in het plaatsje Unawatuna. Om te weten hoe het daar is kun je hier verder lezen. Lees meer over Unawatuna.

Meer weten?

Wil jij zwemmen, duiken en surfen in Sri Lanka? Dan brengen we je graag naar Hikkaduwa aan de westkust of naar een van de andere kustplaatsen zoals Trincomalee aan de oost-kust. En voor meer inspiratie kijk alvast even bij een van de reizen hieronder.

luipaard in yala sri lanka
#WT-CODE 9823

Actieve rondreis Sri Lanka

16 Dagen
No Size Limit

ACTIEVE RONDREIS SRI LANKA
Wat geweldig, deze actieve rondreis om Sr Lanka in al haar geuren, kleuren en geluiden te verkennen. Op zoek naar wilde dieren en lekker relaxen aan een bounty strand.

Je gaat genieten van de natuur, met meerdere keren een bezoek aan een wildpark. Je kunt verschillende jeepsafari’s maken. Je ziet olifanten, krokodillen en veel vogels ook veel kans om een luipaard te spotten. Naast de wildparken bezoek je de culturele driehoek, kun je de leeuwenrots beklimmen of een oude koningsstad bezoeken. Per trein ga je dwars door de theeplantages en tegen het einde van de reis breng je een paar heerlijke dagen door aan de kust. 

Een dynamische reis vol met wilde dieren, natuur en bounty stranden in Sri Lanka, wat wil je nog meer!
Deze reis kan ook heel goed worden uitgebreid met een langer verblijf in een wildpark (bijv. Udawalawe of Yala). En natuurlijk ook met een (langer) verblijf aan een van de stranden.

sri lanka op reis luxe golfreis
#WT-CODE 7252

Golf Sri Lanka

14 Dagen 13 Nacht(en)
No Size Limit

Trip Types: Keywords: Activities Related Trips Laat dit veld leegE-book Avontuur in Sri Lanka E-BOOK Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang…

Wil je meer weten over de stranden in Sri Lanka lees verder bij onze Top 5 mooie stranden in Sri Lanka of neem contact met ons op.

Wil je meer weten?