Ontdek Sri Lanka

Sri Lanka zal je verbazen er is zo veel te beleven. Naast de meer bekende highlight’s, zoals de leeuwenrots van Sigiriya en het vestingstadje Galle, zijn er diverse andere leuke en bijzondere plekken. Ga op avontuur en ontdek Sri Lanka in al zijn geuren en kleuren. Om je een idee te geven hieronder alvast een aantal leuke mogelijkheden die als excursie onderdeel kunnen uitmaken van jouw rondreis. We laten je het beste van Sri Lanka zien!

Het Elephant Transit Home

Kijk van een afstandje naar de leukste olifantjes van Sri Lanka

Het Elephant Transit home ligt vlakbij Udawalawe National Park. Het is een opvangplek voor jonge olifantjes uit heel Sri Lanka. De meesten hebben geen moeder meer en hebben verzorging nodig. Meerdere keren per dag worden ze gevoerd door de verzorgers en dit kun je van een afstandje bekijken. Bewonder de leukste dieren in Sri Lanka.

discover sri lanka

Beklim de Knuckles Mountain Range

Ontdek de bergen in Sri Lanka

Knuckles Mountain Range is een van de belangrijkste biodiversiteit omgevingen in Sri Lanka. Opgenomen op de UNESCO werelderfgoedlijst en de bergen doen denken aan de knokkels van een vuist, vandaar de naam. De bergen met een hoogte van bijna 2000 meter zijn het vertrekpunt van veel rivieren. Je kunt hier geweldig mooie wandelingen en trekkings maken. Maak een mooie trekking en geniet van de flora en fauna.

discover sri lanka

Ontdek de andere rots in Sri Lanka

Het mooiste uitzicht op de leeuwentrots

De Pidurangala rots ligt vlakbij de beroemde Sigiriya Leeuwenrots. Zeer de moeite waard om te beklimmen en veel rustiger dan de andere rots. Onderaan de rots loop je langs een kleine tempel en vervolgens loop je eerst met trappen, later met een pad en het laatste stukje klauterend omhoog. Een leuke klim, tegen het einde wel een stukje pittiger. Eenmaal boven een geweldig uitzicht over de omgeving én op de andere leeuwenrots.

discover sri lanka

Zwem in turquoise in Tangalle

Ontdek schildpadden in Sri Lanka

Het paradijselijke Tangalle ligt aan de zuidkust en het is er heerlijk rustig. Je vindt er verschillende stranden en op Rekawa beach komen schildpadden aan land om eieren te leggen. Ontspan aan de paradijselijke baai.

Ervaar de passie in Passikudah

Het strand is eindeloos aan de oostkust

Aan de heerlijke oostkust vind je Passikudah. Rustiger dan Trincomalee met vooral mooie resorts. Strand, langzaam aflopend water, snorkelen, kortom; een heerlijke plek om te relaxen. Ook leuk voor je honeymoon. Snorkel in het heldere zeewater.

discover sri lanka

Wil je meer weten?


E-book Avontuur in Sri Lanka

E-BOOK

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het gratis e-book met veel insider tips 'Avontuur in Sri Lanka'

*We beloven je dat we je nooit spam sturen. Lees ons privacybeleid voor meer info.