De zuidkust van Sri Lanka: Mirissa

Ga je in Sri Lanka vanuit Galle verder naar het oosten dan vind je langs de zuidkust het plaatsje Mirissa. Je passeert o.a. het vissersplaatsje Weligama. En reis je nog verder naar het oosten dan kom je in Tangalle. 

Mirissa is een leuk plaatsje met beach barretjes en restaurantjes op het strand. Mirissa is daarbij ook nog eens ‘the place to be’ om walvissen te spotten. De meeste boten waarmee de walvistochten worden gemaakt vertrekken vroeg in de ochtend vanaf de haven.

Strand

Mirissa ligt aan een mooie baai. Je vind er een rustige, relaxte sfeer met soms beach party’s. Geen grote hotels en het strand is er schoon.

Zwemmen, duiken en surfen

Er wordt hier het hele jaar door gezwommen, de zee is het rustigst tussen eind december en april. In deze periode is het mogelijk om te snorkelen en duiken.

Er is een klein gedeelte van de baai waar je kunt surfen. Het is een geschikte plek voor beginners. Wil je een uitdagender plek om te surfen ga dan naar Hikkaduwa.

En de omgeving? Weligama, Galle …

Ook vanuit Mirissa is het mogelijk om het vestingstadje Galle te bezoeken. In Galle wandel je door de kleine straatjes in het Fort. En loop ook even naar de vuurtoren om vanaf de stadswal te genieten van het uitzicht op de Indische oceaan.

En voor de surfliefhebbers is naast Hikkaduwa ook Weligama een aanrader. Zowel voor beginnende als gevorderde surfers.

Meer weten?

Wil jij een mooie rondreis maken in Sri Lanka en in Mirissa verblijven of aan een van de mooie stranden aan de oost-kust zoals Trincomalee? Voor meer inspiratie kijk eens bij een van de reizen hieronder:

luipaard in yala sri lanka
#WT-CODE 9823

Actieve rondreis Sri Lanka

16 Dagen
No Size Limit

ACTIEVE RONDREIS SRI LANKA
Wat geweldig, deze actieve rondreis om Sr Lanka in al haar geuren, kleuren en geluiden te verkennen. Op zoek naar wilde dieren en lekker relaxen aan een bounty strand.

Je gaat genieten van de natuur, met meerdere keren een bezoek aan een wildpark. Je kunt verschillende jeepsafari’s maken. Je ziet olifanten, krokodillen en veel vogels ook veel kans om een luipaard te spotten. Naast de wildparken bezoek je de culturele driehoek, kun je de leeuwenrots beklimmen of een oude koningsstad bezoeken. Per trein ga je dwars door de theeplantages en tegen het einde van de reis breng je een paar heerlijke dagen door aan de kust. 

Een dynamische reis vol met wilde dieren, natuur en bounty stranden in Sri Lanka, wat wil je nog meer!
Deze reis kan ook heel goed worden uitgebreid met een langer verblijf in een wildpark (bijv. Udawalawe of Yala). En natuurlijk ook met een (langer) verblijf aan een van de stranden.

sri lanka op reis luxe golfreis
#WT-CODE 7252

Golf Sri Lanka

14 Dagen 13 Nacht(en)
No Size Limit

Trip Types: Keywords: Activities Related Trips Laat dit veld leegE-book Avontuur in Sri Lanka E-BOOK Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang…

Wil je meer weten over de stranden in Sri Lanka lees verder bij onze Top 5 mooie stranden in Sri Lanka of neem contact met ons op.