De zuidkust van Sri Lanka: Mirissa

Ga je in Sri Lanka vanuit Galle verder naar het oosten dan vind je langs de zuidkust het plaatsje Mirissa. Je passeert o.a. het vissersplaatsje Weligama. En reis je nog verder naar het oosten dan kom je in Tangalle. 

Mirissa is een leuk plaatsje met beach barretjes en restaurantjes op het strand. Mirissa is daarbij ook nog eens ‘the place to be’ om walvissen te spotten. De meeste boten waarmee de walvistochten worden gemaakt vertrekken vroeg in de ochtend vanaf de haven.

Strand

Mirissa ligt aan een mooie baai. Je vind er een rustige, relaxte sfeer met soms beach party’s. Geen grote hotels en het strand is er schoon.

Zwemmen, duiken en surfen

Er wordt hier het hele jaar door gezwommen, de zee is het rustigst tussen eind december en april. In deze periode is het mogelijk om te snorkelen en duiken.

Er is een klein gedeelte van de baai waar je kunt surfen. Het is een geschikte plek voor beginners. Wil je een uitdagender plek om te surfen ga dan naar Hikkaduwa.

En de omgeving? Weligama, Galle …

Ook vanuit Mirissa is het mogelijk om het vestingstadje Galle te bezoeken. In Galle wandel je door de kleine straatjes in het Fort. En loop ook even naar de vuurtoren om vanaf de stadswal te genieten van het uitzicht op de Indische oceaan.

En voor de surfliefhebbers is naast Hikkaduwa ook Weligama een aanrader. Zowel voor beginnende als gevorderde surfers.

Meer weten?

Wil jij een mooie rondreis maken in Sri Lanka en in Mirissa verblijven of aan een van de mooie stranden aan de oost-kust zoals Trincomalee? Voor meer inspiratie kijk eens bij een van de reizen hieronder:

Wil je meer weten over de stranden in Sri Lanka lees verder bij onze Top 5 mooie stranden in Sri Lanka of neem contact met ons op.

E-book Avontuur in Sri Lanka

E-BOOK

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het gratis e-book met veel insider tips 'Avontuur in Sri Lanka'

*We beloven je dat we je nooit spam sturen. Lees ons privacybeleid voor meer info.