De zuidkust van Sri Lanka: Tangalle

Tangalle ligt van alle badplaatsen aan de zuidkust van Sri Lanka het meest naar het oosten. Je geniet er van een indrukwekkend mooie baai. En het is er vaak heel rustig. Je kunt er zeeschildpadden spotten op Rekawa beach, dat gebeurt vaak ‘s avonds laat of ‘s nachts.

Strand

Tangalle wordt samen met Mirissa wel ‘jewel of the south coast’ genoemd. En dit heeft alles te maken met de schitterende baai waaraan ook Tangalle ligt. Met een rustig strand, zonder al te veel strandtentjes.

Zwemmen, duiken en surfen

Zwemmen in zee wordt in Tangalle voornamelijk gedaan in het rustige seizoen dat loopt van eind december tot maart. Buiten dit seizoen wordt er gezwommen in de meer beschutte baaitjes. Ook surfen, duiken of snorkelen is beperkt mogelijk, voornamelijk in het rustige seizoen.

En de omgeving? Tempels, wildparken, schildpadden …

Naast zon, zee en strand kun je in Tangalle schildpadden spotten en dat gebeurt op Rekawa beach. Verder is Tangalle een prima uitvalsbasis voor een bezoek aan een wildpark. Zowel Udawalawe NP, Yala NP als Bundala National Park liggen vlakbij op ongeveer 1 ½ uur rijden afstand. Dat is dus prima te doen op een dag. Je kunt bijvoorbeeld ‘s ochtends uit Tangalle vertrekken voor de middag safari in het wildpark. En daarna op je gemak weer terug gaan en lekker dineren in Tangalle.

Meer weten?

Wil jij aan de zuidkust blijven en Tangalle en omgeving verkennen? Blijf er dan een dag of twee, drie. En voor meer inspiratie kijk eens bij een van de reizen hieronder:

Wil je meer weten over de stranden in Sri Lanka lees verder bij onze Top 5 mooie stranden in Sri Lanka of neem contact met ons op.

Wil je meer weten?


E-book Avontuur in Sri Lanka

E-BOOK

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het gratis e-book met veel insider tips 'Avontuur in Sri Lanka'

*We beloven je dat we je nooit spam sturen. Lees ons privacybeleid voor meer info.