De zuidkust van Sri Lanka: Unawatuna

Net voorbij Galle aan de zuidkust van Sri Lanka vind je het plaatsje Unawatuna. Het is er rustiger dan in Hikkaduwa en je vindt er meer de kleinere hotels en guesthouses. Een plek om zowel een feestje te vieren als te relaxen in een ontspannen ( surf) sfeertje. Daarbij kun je vanuit Unawatuna allerlei verschillende uitstapjes te maken.

Strand

Unawatuna ligt aan de zuidkust aan een schitterende brede baai met een koraalrif. Hoewel het rif door de tsunami in 2004 op sommige plekken beschadigd is geraakt, is het nog steeds zeer de moeite waard om te gaan duiken en snorkelen. 

Zwemmen, duiken en surfen

Je kunt in Unawatuna het hele jaar door zwemmen. En net als voor Hikkaduwa geldt voor Unawatuna dat de zee het rustigst is tussen eind december en april. De beste maanden om te surfen zijn trouwens van november tot april.

En de omgeving? Galle, Jungle Beach…

Het vestingstadje Galle ligt op steenworp afstand, maar ook zijn er diverse mooie strandjes in Unawatuna met leuke restaurantjes. Je kunt een mooie wandeling maken naar het rustige strand van ‘Jungle Beach’. Het ligt een beetje verscholen en je kunt er vanaf de weg alleen na een stukje lopen of vanaf het water per boot komen. Heel bijzonder!

Meer weten?

Wil jij een mooie rondreis maken en aan de zuidkust in Unawatuna verblijven of aan een van de mooie stranden aan de oost-kust zoals Trincomalee? Voor meer inspiratie kijk eens bij een van de reizen hieronder:

luipaard in yala sri lanka
#WT-CODE 9823

Actieve rondreis Sri Lanka

16 Dagen
No Size Limit

ACTIEVE RONDREIS SRI LANKA
Wat geweldig, deze actieve rondreis om Sr Lanka in al haar geuren, kleuren en geluiden te verkennen. Op zoek naar wilde dieren en lekker relaxen aan een bounty strand.

Je gaat genieten van de natuur, met meerdere keren een bezoek aan een wildpark. Je kunt verschillende jeepsafari’s maken. Je ziet olifanten, krokodillen en veel vogels ook veel kans om een luipaard te spotten. Naast de wildparken bezoek je de culturele driehoek, kun je de leeuwenrots beklimmen of een oude koningsstad bezoeken. Per trein ga je dwars door de theeplantages en tegen het einde van de reis breng je een paar heerlijke dagen door aan de kust. 

Een dynamische reis vol met wilde dieren, natuur en bounty stranden in Sri Lanka, wat wil je nog meer!
Deze reis kan ook heel goed worden uitgebreid met een langer verblijf in een wildpark (bijv. Udawalawe of Yala). En natuurlijk ook met een (langer) verblijf aan een van de stranden.

sri lanka op reis luxe golfreis
#WT-CODE 7252

Golf Sri Lanka

14 Dagen 13 Nacht(en)
No Size Limit

Trip Types: Keywords: Activities Related Trips Laat dit veld leegE-book Avontuur in Sri Lanka E-BOOK Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang…

Wil je meer weten over de stranden in Sri Lanka lees verder bij onze Top 5 mooie stranden in Sri Lanka of neem contact met ons op.

Wil je meer weten?