De zuidkust van Sri Lanka: Unawatuna

Net voorbij Galle aan de zuidkust van Sri Lanka vind je het plaatsje Unawatuna. Het is er rustiger dan in Hikkaduwa en je vindt er meer de kleinere hotels en guesthouses. Een plek om zowel een feestje te vieren als te relaxen in een ontspannen ( surf) sfeertje. Daarbij kun je vanuit Unawatuna allerlei verschillende uitstapjes te maken.

Strand

Unawatuna ligt aan de zuidkust aan een schitterende brede baai met een koraalrif. Hoewel het rif door de tsunami in 2004 op sommige plekken beschadigd is geraakt, is het nog steeds zeer de moeite waard om te gaan duiken en snorkelen. 

Zwemmen, duiken en surfen

Je kunt in Unawatuna het hele jaar door zwemmen. En net als voor Hikkaduwa geldt voor Unawatuna dat de zee het rustigst is tussen eind december en april. De beste maanden om te surfen zijn trouwens van november tot april.

En de omgeving? Galle, Jungle Beach…

Het vestingstadje Galle ligt op steenworp afstand, maar ook zijn er diverse mooie strandjes in Unawatuna met leuke restaurantjes. Je kunt een mooie wandeling maken naar het rustige strand van ‘Jungle Beach’. Het ligt een beetje verscholen en je kunt er vanaf de weg alleen na een stukje lopen of vanaf het water per boot komen. Heel bijzonder!

Meer weten?

Wil jij een mooie rondreis maken en aan de zuidkust in Unawatuna verblijven of aan een van de mooie stranden aan de oost-kust zoals Trincomalee? Voor meer inspiratie kijk eens bij een van de reizen hieronder:

Wil je meer weten over de stranden in Sri Lanka lees verder bij onze Top 5 mooie stranden in Sri Lanka of neem contact met ons op.

Wil jij meer weten over een mooie rondreis in Sri Lanka en de excursies die je er kunt doen?? Neem contact op met je persoonlijke reisplanner.


E-book Avontuur in Sri Lanka

E-BOOK

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het gratis e-book met veel insider tips 'Avontuur in Sri Lanka'

*We beloven je dat we je nooit spam sturen. Lees ons privacybeleid voor meer info.