sri lanka op reis inspiratie excursies en reistips

Kamperen en safari

Wildlife Sri Lanka

Dichter bij de natuur kun je niet komen. Tijdens een jeepsafari olifanten, luipaarden en lippenberen zien kan in verschillende nationale parken in Sri Lanka. En wil je dit nog intenser beleven? Dan is het een idee om je safari met een kampeer overnachting te combineren.

Luxe safaritent

In meerdere wildparken kun je overnachten in een luxe safaritent midden in de natuur. De wildlife camps doen denken aan plaatjes die je kent uit Afrika. De tenten hebben een slaapkamer met een comfortabel bed en je eigen toilet en badkamer. En zoals je op het tentlabel kunt zien zijn de safaritenten made in South Africa.

De wildlife camps liggen vlak bij de natuurparken, dat is wel zo bijzonder en je kunt snel op safari gaan. Overnacht je liever in een heerlijk (boutique) hotel dan kan dat ook prima in de buurt van de wildparken. Met de open jeeps en ervaren drivers is de kans groot op een ontmoeting met wilde olifanten en andere wilde dieren. En het zou zo maar kunnen dat je luipaarden en lippen beren tegenkomt.

Sprookjesachtige sfeer met 100 lichtjes

Kom je tegen de avond op het kampeerterrein terug van een jeepsafari  dan weet je niet wat je ziet. Het hele terrein is verlicht met fakkels en olie lampjes en de staff staat je al op te wachten voor het diner. Je neemt plaats aan een tafeltje rondom het kampvuur. En daar is het genieten van een uitgebreide bbq in een sprookjesachtige sfeer onder de sterrenhemel. Op de achtergrond hoor je de geluiden van de dieren in het wildpark. Het eten is overigens ontzettend goed.

Yala, Udawalawe, Wilpattu

Verschillende wildparken hebben de mogelijkheid om te overnachten midden in de natuur. Naast een bijzondere overnachting kun je op avontuur met een jeep safari. Dit kan bijvoorbeeld bij Yala, Udawalawe en Wilpattu Natonal Park.

Yala is misschien wel het bekendste National Park in Sri Lanka. Het heeft de grootste concentratie luipaarden. Het blijven zeldzame dieren maar hier heb je wel de meeste kans om er eentje te zien. En verder vind je in dit park olifanten, beren, zwijnen, herten en veel vogels.

In Udawalawe National Park zul je zeker wilde olifanten zien. En om vogels te spotten zit je hier ook heel goed. Vlakbij dit wildpark ligt het Elephant Transit Home. Hier worden jonge olifantjes vanuit heel Sri Lanka opgevangen en groot gebracht om ze later weer uit te zetten in het wild. Je kunt deze olifantenopvang bezoeken en van een afstandje zien hoe de jongen olifantjes eten en drinken krijgen van de verzorgers.

Het grootste en oudste nationale park van Sri Lanka is Wilpattu. Ook hier kun je met een beetje geluk luipaarden spotten en naast olifanten en veel vogels ook de lippenbeer tegenkomen.

Er zijn verschillende wildparken in Sri Lanka. Wil je daar meer over lezen klik dan even op deze link lees meer over wildparken in Sri Lanka.

Wil je een keer op een avontuurlijke manier overnachten en de jungle van heel dichtbij meemaken? En hou je van back to basic op een comfortabele manier? Kies er dan voor om te slapen in een tent in de natuur. Kamperen, safari en een beetje luxe kunnen heel goed samengaan.

E-book Avontuur in Sri Lanka

E-BOOK

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het gratis e-book met veel insider tips 'Avontuur in Sri Lanka'

*We beloven je dat we je nooit spam sturen. Lees ons privacybeleid voor meer info.

E-book Avontuur in Sri Lanka

E-BOOK

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het gratis e-book met veel insider tips 'Avontuur in Sri Lanka'

*We beloven je dat we je nooit spam sturen. Lees ons privacybeleid voor meer info.