trein op nine arch brug in Sri Lanka
Home » Blog » Treinreis door de theeplantages, wat een magische ervaring!

Verken Sri Lanka in stijl

Stap aan boord van een trein en laat je meenemen door de adembenemende landschappen van Sri Lanka. Een treinreis door Sri Lanka is niet alleen een manier om van A naar B te komen, maar een ware culturele belevenis die voor velen het hoogtepunt van hun reis vormt. Onderweg stappen er veel mensen in- en uit de trein, ze zijn onderweg naar hun werk en veel kinderen gebruiken de trein om naar school te gaan.

Langs theeplantages, jungle en kleine dorpjes

Met een uitgebreid spoorwegnetwerk kun je vanuit Colombo helemaal naar het noorden reizen naar Jaffna, naar het oosten naar Trincomalee en naar het zuiden naar Galle. Maar een van de meest geliefde trajecten bevindt zich tussen Kandy en Ella. Deze betoverende treinreis voert je dwars door de groene theeplantages, afgewisseld met jungle en pittoreske dorpjes. Onderweg stoppen de treinen bij verschillende stations, waar lokale verkopers je verwennen met lekkere hapjes en koele drankjes.

Je kunt ervoor kiezen om het hele traject van Kandy naar Ella (of vice versa) per trein af te leggen. Veel reizigers geven er echter de voorkeur aan om een deel van deze route per trein te reizen, bijvoorbeeld van Kandy naar Nanu Oya (vlakbij Nuwara Eliya) of van Nanu Oya naar Ella.

Wij verzorgen de treinkaartjes

Het verkrijgen van treinkaartjes in Sri Lanka kan soms een uitdaging zijn. Er zijn verschillende klassen met gereserveerde en niet-gereserveerde zitplaatsen.

De 3e klas is de meest eenvoudige optie in Sri Lanka. Hier zit je op simpele bankjes en het kan behoorlijk vol zijn, maar je hebt wel veel interactie met de lokale bevolking. In de 2e klas zijn er nog steeds eenvoudige bankjes, maar ze zijn net iets comfortabeler dan in de 3e klas. Het is overigens ook vaak nog steeds lekker druk.

De 1e klas is de duurste klas waarbij de stoelen het meest comfortabel zijn en er airconditioning aanwezig is. Een nadeel is dat de ramen niet open kunnen. Soms vinden mensen dit jammer omdat het daardoor lastiger is om mooie foto’s te maken. Voor de 1e klas kun je alleen kaartjes voor gereserveerde zitplaatsen krijgen.

Wanneer je met ons door Sri Lanka reist, verzorgen wij je reis op maat en regelen wij ook je treinkaartje. Soms is er beperkte keuze wat betreft de klas en moeten we het doen met wat beschikbaar is. In zeldzame gevallen zijn er geen kaartjes meer beschikbaar. Geen zorgen, in dat geval kun je de prachtige route alsnog per auto afleggen met je chauffeur.

Tot nu toe slagen wij er altijd in om treinkaartjes te bemachtigen, meestal in de 2e klas. Hier zit je redelijk comfortabel en heb je ook de kans om in contact te komen met de lokale mensen. Ook dat maakt de treinreis een hele bijzondere ervaring.

Vergeet je camera niet

Onderweg zullen verkopers in de trein langskomen met allerlei etenswaren en drankjes. We raden je aan om zelf ook wat te eten en drinken mee te nemen. En vergeet vooral je telefoon of camera niet mee te nemen.

De treinreis verloopt overigens in een heel rustig tempo, je hebt dus voldoende tijd om te genieten van de prachtige landschappen die aan je voorbij trekken. Je chauffeur komt je ophalen op je eindstation.

Wil je meer weten over een mooie rondreis in Sri Lanka inclusief een reis met de trein, neem dan gerust contact op voor meer informatie.

E-book Avontuur in Sri Lanka

E-BOOK

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het gratis e-book met veel insider tips 'Avontuur in Sri Lanka'

*We beloven je dat we je nooit spam sturen. Lees ons privacybeleid voor meer info.

E-book Avontuur in Sri Lanka

E-BOOK

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het gratis e-book met veel insider tips 'Avontuur in Sri Lanka'

*We beloven je dat we je nooit spam sturen. Lees ons privacybeleid voor meer info.

One Reply to “Treinreis door de theeplantages, wat een magische ervaring!”

Comments are closed.