Sri Lanka Hello Again!

Vliegveld Sri Lanka open per 21 januari 2021

WE ARE SO LOOKING FORWARD TO WELCOME YOU !

bijgewerkt op 22 april 2021

Sri Lanka is er klaar voor om jou als reiziger te verwelkomen. Sri Lanka heeft namelijk de luchthaven geopend op 21 januari 2021. Het is dus vanaf deze datum weer mogelijk om als toerist het land in te reizen.

Er is geen minimum aantal dagen dat je in Sri Lanka moet blijven en iedereen is welkom. Wel gelden er nieuwe regels en richtlijnen. Nieuw(!) is dat gevaccineerde reizigers (vrijwel) direct vrij kunnen reizen in Sri Lanka.

Er is hard gewerkt en er zijn diverse voorzorgsmaatregelen getroffen om het reizen in Sri Lanka zo veilig mogelijk te maken. Deze maatregelen zijn van belang voor iedereen die straks naar Sri Lanka wil reizen. Daarom hier de belangrijkste zaken op een rij zodat jij weet waar je bij het reizen naar Sri Lanka rekening mee moet houden. Vanzelfsprekend zijn wij je graag van dienst om je verder te informeren en voor het verzorgen van jouw perfecte reis naar Sri Lanka waarbij aan alles is gedacht.

Gecertificeerde hotels en ‘bio bubbles’

Het idee voor niet-gevaccineerde reizigers is dat je tijdens de eerste 14 dagen van je verblijf overnacht in gecertificeerde hotels. Dit zijn hotels die aan door de overheid gestelde gezondheids- en veiligheidsvoorschriften voldoen. Verder zijn excursies mogelijk vanuit de zogenaamde ‘bio bubble’. Je kunt in deze periode geen gebruik maken van het openbaar vervoer. Wel kun je met een Safe & Sercure driver/guide op pad, wij bieden al onze rondreizen aan met auto en gecertificeerde privé chauffeur.

Dit alles is bedacht om het contact met locals te vermijden en alleen in contact te komen met anderen binnen de ‘bubble’. Na de periode van 14 dagen kun je als toerist vrij reizen in Sri Lanka.

Gevaccineerde reizigers kunnen, na een negatieve PCR test op dag 1, in Sri Lanka direct vrij reizen.

sri lanka op reis

Privé chauffeur

Wij bij Sri Lanka op reis bieden al onze rondreizen aan met auto met gecertificeerde privé chauffeur. Dat deden we al omdat dit is een hele fijne en comfortabele manier van reizen is. Nu met de nieuwe regels is het een ‘must’. Je chauffeur is Engels sprekend en tevens ook je gids. Hij is van alle zaken op de hoogte. Zowel van de nieuwe regels en natuurlijk ook van de mooie plekken in Sri Lanka en de leukste belevenissen. Hij zorgt er samen met iedereen van ons team voor dat het je aan niets ontbreekt tijdens je rondreis.

Gevaccineerde reizigers

Voor gevaccineerde reizigers gelden dus andere regels dan voor (nog) niet gevaccineerde reizigers. Voor Sri Lanka is het van belang dat je de vaccinatie helemaal hebt afgerond. Dat betekent dat je de volledige dosis van de vaccinatie hebt gehad. Afhankelijk van het vaccin zijn dit meestal twee prikken. Je aankomst in Sri Lanka is 2 weken nadat je de volledige dosis van het vaccin hebt gehad.

Zorg ervoor dat je een vaccinatie certificaat met Engelse vertaling bij je hebt. Na aankomst en de eerste dag in een Level 1 Safe & Secure hotel met negatieve PCR test, kun je je vrij bewegen in Sri Lanka. Er is dan vrije keuze in de hotels en excursies.

Niet-gevaccineerde reizigers, 14 dagen in level 1 hotel

Als je niet-gevaccineerd bent verblijf je gedurende de eerste 14 dagen in een Level 1 Safe & Secure hotel. Ook nu doe je binnen 24 uur een PCR test. Is de uitslag negatief dan kun je je vrij bewegen in het gecertificeerde hotel en kun je uitstapjes maken binnen de bio-bubble.

Is je verblijf korter dan 14 dagen dan doe je een tweede PCR test op de dag dat je vertrekt. Als je verblijf langer is dan 14 dagen dan is er een tweede PCR test op dag 14. Als de tweede PCR test ook negatief is dan kun je het hotel verlaten en kun je je reis vervolgen zoals je zelf wilt.

De belangrijkste zaken op een rij:

Voordat je op reis gaat

Voordat je op reis gaat naar Sri Lanka moet je een visum aanvragen. Dit kan on-line, en hierbij gelden een aantal voorwaarden.

Verder moet je bij aankomst in Sri Lanka beschikken over een (on-arrival) negatief PCR test resultaat. Dit testresultaat mag niet ouder zijn dan 72 uur voor vertrek van je vlucht.

Visumaanvraag Sri Lanka

Je hebt nodig voor je visumaanvraag:

– een geldig paspoort

– een lokale Covid-19 verzekering (kosten $ 12 voor 1 maand)

– voor gevaccineerde reizigers; je dient van te voren 1 PCR test (kosten $ 40 per PCR test) aan te schaffen die gebruikt wordt op dag 1 van je verblijf. PCR tests gelden voor iedereen van 12 jaar en ouder, kinderen onder de 12 jaar zijn hiervan uitgezonderd tenzij zij of een van de medereizigers klachten vertonen.

-voor niet-gevaccineerde reizigers; PCR tests, je dient van tevoren 2 PCR tests aan te schaffen die gebruikt worden tijdens je verblijf in Sri Lanka (kosten $ 40 per PCR test), PCR tests gelden voor iedereen van 12 jaar en ouder, kinderen onder de 12 jaar zijn hiervan uitgezonderd tenzij zij of een van de medereizigers klachten vertonen.

– alleen voor niet-gevaccineerde reizigers; een reisplan met verblijf tijdens de eerste 14 dagen in Level 1 Safe & Secure hotels

Na aankomst in Sri Lanka

Gevaccineerde reizigers kunnen zich, na een negatieve PCR test op dag 1 in een Level 1 Safe & Secure hotel, vrij door Sri Lanka bewegen zoals zij dat willen.

Niet-gevaccineerde reizigers overnachten de eerste 14 dagen in gecertificeerde hotels en zijn er 2 PCR tests. Na 14 dagen is er meer vrijheid bij de keuze van accommodatie en in het contact met locals.

PCR test

gevaccineerde reizigers kunnen na 1 dag en negatieve PCR test vrij reizen

– voor niet-gevaccineerde reizigers vind binnen 24 uur in je hotel de 1ste PCR test plaats

niet-gevaccineerde reizigers hebben de 2e PCR test op dag 14, bij een negatieve uitslag is er na 14 dagen vrij reizen

niet-gevaccineerde reizigers verblijven de eerste 14 dagen in Level 1 Safe & Secure hotels , je kunt gebruik maken van alle faciliteiten in het hotel, eventueel ook van het strand, voorwaarde is dat je een negatief PCR-test resultaat hebt

niet-gevaccineerde reizigers kunnen onder begeleiding een bezoek brengen aan vooraf goedgekeurde bezienswaardigheden en sites, voorwaarde is dat je een negatief PCR-test resultaat hebt

Klik voor alle belangrijke zaken op een rij
 • er is geen minimum aantal dagen dat je moet blijven in Sri Lanka
 • je hoeft niet in quarantaine
 • iedereen is welkom
 • je moet in het bezit zijn van een geldig paspoort
 • je moet een on-line visum aanvragen
 • naast de on arrival PCR test moet de gevaccineerde reiziger 1 en de niet-gevaccineerde reiziger 2 PCR tests aanschaffen die gebruikt worden voor je verblijf in Sri Lanka (kosten $ 40 per PCR test)
 • ook moet je bij de visumaanvraag een verplichte lokale Covid-19 verzekering afsluiten (kosten $ 12 voor 1 maand)
 • je moet beschikken over een (on arrival) negatief PCR test resultaat bij aankomst in Sri Lanka (test resultaat mag niet ouder zijn dan 72 uur voor vertrek van je vlucht)
 • voor gevaccineerde reizigers gelden veel soepeler regels, op dag 1 wordt het vaccinatiebewijs en de uitslag van de PCR test gecheckt en daarna is er vrij reizen
 • niet-gevaccineerde reizigers verblijven de eerste 14 dagen in een Level 1 Safe & Secure hotel, je kunt gebruik maken van alle faciliteiten in het hotel
 • niet-gevaccineerde kunnen excursies maken binnen de zogenaamde ‘bio bubble’, er zijn bepaalde tijdslots waarbinnen je als toerist sites en bezienswaardigheden kunt bezoeken voor een maximaal aantal bezoekers
 • niet-gevaccineerde reizigers kunnen tijdens de eerste 14 dagen geen gebruik maken van openbaar vervoer
 • niet-gevaccineerde reizigers kunnen na 14 dagen vrij reizen

Hello Again Sri Lanka

Er is een speciale website van het Ministry of Tourism in Sri Lanka met de naam Hello Again. Daar is meer informatie te vinden over de regels voor het reizen naar Sri Lanka en er is ook een speciale FAQ pagina met antwoorden op veel gestelde vragen.

Reisadvies BUZA

Er zijn veel zaken van belang als het om reizen gaat en het is altijd verstandig om de reisadviezen te raadplegen. Voor een actueel reisadvies voor Sri Lanka verwijzen we je naar de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Op je telefoon kun je de 24/7 Buitenlandse Zaken Reis app downloaden.

Op dit moment geldt er een oranje reisadvies voor reizen naar Sri Lanka. Dit betekent alleen noodzakelijk reizen, vakantiereizen vallen daar niet onder.

Veel praktische informatie over Sri Lanka vind je op onze website op de pagina praktische Sri Lanka informatie.

Contact met je Sri Lanka reisspecialist

Het zijn al met al best een aantal belangrijke ontwikkelingen die we natuurlijk als Sri Lanka reisspecialist op de voet volgen. Wij zijn op de hoogte van de nieuwste regels en richtlijnen en hebben hierover ook direct en veelvuldig contact met onze lokale collega’s. We zullen deze pagina regelmatig bijwerken en up-to-date houden en we raden je aan ook onze social media kanalen in de gaten te houden.

Wil jij persoonlijk advies en meer weten over onze reizen naar Sri Lanka en de nieuwe regels? Neem gerust contact op met Carolien. We kunnen ook via Zoom een overleg plannen.

Straks onbezorgd op reis? We verzorgen graag jouw rondreis op maat in Sri Lanka. En een combinatie met verblijf op de Malediven behoort ook tot de mogelijkheden.

Ayubowan en tot snel in Sri Lanka!

Volg ons ook op social media!

sri lanka carolien in tuk tuk

Carolien

eigenaar en oprichter Sri Lanka op reis

Hi ik ben Carolien, oprichter en eigenaar van reisorganisatie Sri Lanka op reis in Utrecht. Ik heb veel gereisd in de tijd dat ik nog bij de KLM werkte. Ik ben blijven reizen vooral naar Sri Lanka. Als kleinschalige reisspecialist richt ik me helemaal op Sri Lanka, en dat is niet zomaar. Sri Lanka is een hele diverse bestemming met geweldige natuur, cultuur,, mooie stranden en heerlijk eten. Het land en de mensen toveren altijd een ‘ instant smile’ op mijn gezicht 😀. Het is iedere keer een feestje om er te zijn. Graag neem ik je mee op reis.

close
E-book Avontuur in Sri Lanka

E-BOOK

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het gratis e-book met veel insider tips 'Avontuur in Sri Lanka'

*We beloven je dat we je nooit spam sturen. Lees ons privacybeleid voor meer info.