Sri Lanka Hello Again!

Vliegveld Sri Lanka open per 21 januari 2021

WE ARE SO LOOKING FORWARD TO WELCOME YOU !

Sri Lanka is er klaar voor om jou als reiziger te verwelkomen. Sri Lanka heeft namelijk de luchthaven geopend op 21 januari 2021. Het is dus vanaf deze datum weer mogelijk om als toerist het land in te reizen.

Er is geen minimum aantal dagen dat je in Sri Lanka moet blijven en iedereen is welkom. Wel gelden er nieuwe regels en richtlijnen.

Er is hard gewerkt en er zijn diverse voorzorgsmaatregelen getroffen om het reizen in Sri Lanka zo veilig mogelijk te maken. Deze maatregelen zijn van belang voor iedereen die straks naar Sri Lanka wil reizen. Daarom hier de belangrijkste zaken op een rij zodat jij weet waar je bij het reizen naar Sri Lanka rekening mee moet houden. Vanzelfsprekend zijn wij je graag van dienst om je verder te informeren en voor het verzorgen van jouw perfecte reis naar Sri Lanka waarbij aan alles is gedacht.

Gecertificeerde hotels en ‘bio bubbles’


Het idee is dat je tijdens de eerste 14 dagen van je verblijf overnacht in gecertificeerde hotels. Dit zijn hotels die aan door de overheid gestelde gezondheids- en veiligheidsvoorschriften voldoen. Verder zijn excursies alleen mogelijk vanuit de zogenaamde ‘bio bubble’. Je kunt in deze periode geen gebruik maken van het openbaar vervoer. Wij bieden al onze rondreizen aan met auto met privé chauffeur.

Dit alles is bedacht om het contact met locals te vermijden en alleen in contact te komen met anderen binnen de ‘bubble’. Na de periode van 14 dagen kun je als toerist vrij reizen in Sri Lanka.

sri lanka op reis

Privé chauffeur

Wij bij Sri Lanka op reis bieden al onze rondreizen aan met auto met privé chauffeur. Dat deden we al omdat dit is een hele fijne en comfortabele manier van reizen is. Nu met de nieuwe regels is het een ‘must’. Je chauffeur is Engels sprekend en tevens ook je gids. Hij is van alle zaken op de hoogte. Zowel van de nieuwe regels en natuurlijk ook van de mooie plekken in Sri Lanka en de leukste belevenissen. Hij zorgt er samen met iedereen van ons team voor dat het je aan niets ontbreekt tijdens je rondreis.

De belangrijkste zaken op een rij:

Voordat je op reis gaat

Voordat je op reis gaat naar Sri Lanka moet je een visum aanvragen. Dit kan on-line, en hierbij gelden een aantal voorwaarden.

Verder moet je bij aankomst in Sri Lanka beschikken over een (on-arrival) negatief PCR test resultaat. Dit test resultaat mag niet ouder zijn dan 96 uur voor vertrek van je vlucht.

Visumaanvraag Sri Lanka

– je moet beschikken over een geldig paspoort

PCR test; je moet minimaal 1 PCR test aanschaffen die gebruikt wordt voor je verblijf in Sri Lanka, blijf je langer dan 5 dagen dan zijn dat 2 PCR tests en blijf je langer dan 14 dagen dan zijn dat 3 PCR tests (kosten $ 40 per PCR test), PCR tests gelden voor iedereen van 12 jaar en ouder, kinderen onder de 12 jaar zijn hiervan uitgezonderd tenzij zij of een van de medereizigers klachten vertonen.

– je moet verplicht een lokale Covid-19 verzekering afsluiten (kosten $ 12 voor 1 maand)

– je moet beschikken over een reisplan met verblijf tijdens de eerste 14 dagen in Level 1 Safe & Secure hotels

Na aankomst in Sri Lanka

De eerste 14 dagen van je verblijf moet je overnachten in goedgekeurde hotels en moet je PCR tests ondergaan. Na 14 dagen is er meer vrijheid bij de keuze van accommodatie en contact met locals.

PCR test

– na aankomst in Sri Lanka vind in je hotel de 1ste PCR test plaats. De eerste 48 uur blijf je ook in dit hotel om de uitslag af te wachten

– blijf je langer dan 5 dagen dan is er een 2e PCR test in je hotel (test op dag 5-7)

– blijf je langer dan 14 dagen dan is er een 3e PCR test in je hotel (test op dag 10-14)

– de eerste 14 dagen van je verblijf moet je in Level 1 Safe & Secure hotels verblijven, je kunt wel gebruik maken van alle faciliteiten in het hotel en eventueel ook van het strand, voorwaarde is dat je een negatief PCR-test resultaat hebt

– je kunt onder begeleiding een bezoek brengen aan vooraf goedgekeurde bezienswaardigheden en sites, voorwaarde is dat je een negatief PCR-test resultaat hebt

Klik voor alle belangrijke zaken op een rij
 • er is geen minimum aantal dagen dat je moet blijven in Sri Lanka
 • je hoeft niet in quarantaine
 • iedereen is welkom
 • je moet in het bezit zijn van een geldig paspoort
 • je moet een on-line visum aanvragen
 • naast de on arrival PCR test moet je, bij de visumaanvraag, minimaal 1 PCR test aanschaffen die gebruikt wordt voor je verblijf in Sri Lanka, blijf je langer dan 5 dagen dan zijn dat 2 PCR tests en blijf je langer dan 14 dagen dan zijn dat 3 PCR tests (kosten $ 40 per PCR test)
 • ook moet je bij de visumaanvraag een verplichte lokale Covid-19 verzekering afsluiten (kosten $ 12 voor 1 maand)
 • je moet beschikken over een (on arrival) negatief PCR test resultaat bij aankomst in Sri Lanka (test resultaat mag niet ouder zijn dan 96 uur voor vertrek van je vlucht)
 • op dit moment zijn er geen uitzonderingen voor reizigers die gevaccineerd zijn
 • de eerste 14 dagen van je verblijf moet je in een Level 1 Safe & Secure hotel verblijven, je kunt gebruik maken van alle faciliteiten in het hotel
 • je kunt excursies maken binnen een zogenaamde ‘bio bubble’, er zijn bepaalde tijdslots waarbinnen je als toerist sites en bezienswaardigheden kunt bezoeken voor een maximaal aantal bezoekers
 • je kunt geen gebruik maken van openbaar vervoer
 • na 14 dagen kun je vrij reizen

Hello Again Sri Lanka

Er is een speciale website van het Ministry of Tourism in Sri Lanka met de naam Hello Again. Daar is meer informatie te vinden over de regels voor het reizen naar Sri Lanka en er is ook een speciale FAQ pagina met antwoorden op veel gestelde vragen.

Reisadvies BUZA

Er zijn veel zaken van belang als het om reizen gaat en het is altijd verstandig om de reisadviezen te raadplegen. Voor een actueel reisadvies voor Sri Lanka verwijzen we je naar de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Op je telefoon kun je de 24/7 Buitenlandse Zaken Reis app downloaden.

Op dit moment geldt er een oranje reisadvies voor reizen naar Sri Lanka. Dit betekent alleen noodzakelijk reizen, vakantiereizen vallen daar niet onder.

Veel praktische informatie over Sri Lanka vind je op onze website op de pagina praktische Sri Lanka informatie.

Contact met je Sri Lanka reisspecialist

Het zijn al met al best een aantal belangrijke ontwikkelingen die we natuurlijk als Sri Lanka reisspecialist op de voet volgen. Wij zijn op de hoogte van de nieuwste regels en richtlijnen en hebben hierover ook direct en veelvuldig contact met onze lokale collega’s. We zullen deze pagina regelmatig bijwerken en up-to-date houden en we raden je aan ook onze social media kanalen in de gaten te houden.

Wil jij persoonlijk advies en meer weten over onze reizen naar Sri Lanka en de nieuwe regels? Neem gerust contact op met Carolien. We kunnen ook via Zoom een overleg plannen.

Straks onbezorgd op reis? We verzorgen graag jouw rondreis op maat in Sri Lanka. En een combinatie met verblijf op de Malediven behoort ook tot de mogelijkheden.

Ayubowan en tot snel in Sri Lanka!

Volg ons ook op social media!

sri lanka carolien in tuk tuk

Carolien

eigenaar en oprichter Sri Lanka op reis

Hi ik ben Carolien, oprichter en eigenaar van reisorganisatie Sri Lanka op reis in Utrecht. Ik heb veel gereisd in de tijd dat ik nog bij de KLM werkte. Ik ben blijven reizen vooral naar Sri Lanka. Als kleinschalige reisspecialist richt ik me helemaal op Sri Lanka, en dat is niet zomaar. Sri Lanka is een hele diverse bestemming met geweldige natuur, cultuur,, mooie stranden en heerlijk eten. Het land en de mensen toveren altijd een ‘ instant smile’ op mijn gezicht 😀. Het is iedere keer een feestje om er te zijn. Graag neem ik je mee op reis.

close
E-book Avontuur in Sri Lanka

E-BOOK

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het gratis e-book met veel insider tips 'Avontuur in Sri Lanka'

*We beloven je dat we je nooit spam sturen. Lees ons privacybeleid voor meer info.