Sri Lanka Hello Again!

Vliegveld Sri Lanka open per 21 januari 2021

WE ARE SO LOOKING FORWARD TO WELCOME YOU !

bijgewerkt 6 november 2021

Sri Lanka is er klaar voor om jou als reiziger te verwelkomen. Sri Lanka heeft namelijk de luchthaven geopend op 21 januari 2021. Het is dus vanaf deze datum weer mogelijk om als toerist het land in te reizen.

Er is geen minimum aantal dagen dat je in Sri Lanka moet blijven en iedereen is welkom. Wel gelden er nieuwe regels en richtlijnen.

Er is hard gewerkt en er zijn diverse voorzorgsmaatregelen getroffen om het reizen in Sri Lanka zo veilig mogelijk te maken. Deze maatregelen zijn van belang voor iedereen die straks naar Sri Lanka wil reizen. Daarom hier de belangrijkste zaken op een rij zodat jij weet waar je bij het reizen naar Sri Lanka rekening mee moet houden. Vanzelfsprekend zijn wij je graag van dienst om je verder te informeren en voor het verzorgen van jouw perfecte reis naar Sri Lanka waarbij aan alles is gedacht.

Gevaccineerde reizigers

Als gevaccineerde reizigers kun je zonder belemmeringen naar Sri Lanka reizen. Je moet wel kunnen aantonen dat je volledig gevaccineerd bent door het originele vaccinatiebewijs met Engelse vertaling te overleggen. En je moet in het bezit zijn van een negatieve PCR test uitslag die niet ouder mag zijn dan 72 uur voor aankomst in Sri Lanka. Deze PCR test doe je dus in Nederland, in Sri Lanka zelf hoeft je geen PCR test meer te doen.

Niet gevaccineerde reizigers

Het idee voor niet gevaccineerde reizigers is dat je tijdens de eerste 14 dagen van je verblijf overnacht in gecertificeerde hotels. Dit zijn hotels die aan door de overheid gestelde gezondheids- en veiligheidsvoorschriften voldoen. Verder zijn excursies mogelijk vanuit de zogenaamde ‘bio bubble’. Je kunt in deze periode geen gebruik maken van het openbaar vervoer. Wel kun je met een Safe & Sercure driver/guide op pad.

Dit alles is bedacht om het contact met locals te vermijden en alleen in contact te komen met anderen binnen de ‘bubble’. Na de periode van 14 dagen kun je als toerist vrij reizen in Sri Lanka.

Visum aanvragen

Iedereen die naar Sri Lanka reist moet een visum aanvragen, dit kan via deze website https://eta.gov.lk/slvisa/.

Gezondheidsverklaring

Alle reizigers, dus zowel gevaccineerd als niet-gevaccineerd, die aankomen op de luchthaven in Sri Lanka moeten een ingevulde gezondheidsverklaring (Health Declaration Form) kunnen overleggen. Als je gevaccineerd bent moet je daarbij ook nog je je vaccinatie bewijs (in het Engels) kunnen overleggen.

Nadat alle formaliteiten op de luchthaven zijn voltooid kun je als gevaccineerde reiziger gelijk het land verkennen zoals jij dat wilt. Als niet-gevaccineerde reiziger ga je naar je Level 1 hotel en blijf je de eerste 14 dagen reizen in een travel bubble.

sri lanka op reis

Privé chauffeur

Wij bij Sri Lanka op reis bieden al onze rondreizen aan met auto met gecertificeerde privé chauffeur. Dat deden we al omdat dit is een hele fijne en comfortabele manier van reizen is. Nu met de nieuwe regels is het een ‘must’. Je chauffeur is Engels sprekend en tevens ook je gids. Hij is van alle zaken op de hoogte. Zowel van de nieuwe regels en natuurlijk ook van de mooie plekken in Sri Lanka en de leukste belevenissen. Hij zorgt er samen met iedereen van ons team voor dat het je aan niets ontbreekt tijdens je rondreis.

De belangrijkste zaken op een rij:

Voordat je op reis gaat

Voordat je op reis gaat naar Sri Lanka moet je een visum aanvragen. Dit kan on-line, en hierbij gelden een aantal voorwaarden.

Verder moet je bij aankomst in Sri Lanka beschikken over een negatief PCR test resultaat. Dit testresultaat mag niet ouder zijn dan 72 uur voor vertrek van je vlucht.

Visumaanvraag Sri Lanka

Je hebt nodig voor je visumaanvraag:

– een geldig paspoort

– gevaccineerde reizigers moeten bij aankomst in Sri Lanka een vaccinatiebewijs in het Engels kunnen overleggen

– niet-gevaccineerde reizigers; moeten een reisplan met verblijf tijdens de eerste 14 dagen in Level 1 Safe & Secure hotels

Na aankomst in Sri Lanka

Gevaccineerde reizigers kunnen direct hun reis door Sri Lanka vervolgen.

Voor niet-gevaccineerde reizigers is de periode in level 1 hotels 14 dagen. Na 14 dagen is er meer vrijheid bij de keuze van accommodatie en in het contact met locals.

Klik voor alle belangrijke zaken op een rij
 • er is geen minimum aantal dagen dat je moet blijven in Sri Lanka
 • je moet in het bezit zijn van een geldig paspoort
 • je moet een on-line visum aanvragen
 • je moet beschikken over een negatief PCR test resultaat bij aankomst in Sri Lanka (test resultaat mag niet ouder zijn dan 72 uur voor vertrek van je vlucht)
 • er gelden verschillende regels voor volledig gevaccineerde- en niet-gevaccineerde reizigers
  • gevaccineerde reizigers kunnen direct op reis in Sri Lanka en zijn vrij in de keuze van de hotels
  • niet-gevaccineerde reizigers verblijven de eerste 14 dagen in een Level 1 Safe & Secure hotel, je kunt gebruik maken van alle faciliteiten in het hotel
  • niet-gevaccineerde reizigers kunnen tijdens de eerste 14 dagen excursies maken binnen de zogenaamde ‘bio bubble, na 14 dagen kunnen deze reizigers als ze aan de voorwaarden voldoen, vrij reizen

Hello Again Sri Lanka

De situatie en toepasselijke voorweaarden in Sri Lanka kunnen worden aangepast. Van belang is daarom om de speciale website van het Ministry of Tourism in Sri Lanka (Hello Again) goed in de gaten te houden. Daar is meer informatie te vinden over de regels voor het reizen naar Sri Lanka en er is ook een speciale FAQ pagina met antwoorden op veel gestelde vragen.

Vanzelfsprekend staan wij je ook graag te woord.

Reisadvies BUZA

Er zijn veel zaken van belang als het om reizen gaat en het is altijd verstandig om de reisadviezen te raadplegen. Voor een actueel reisadvies voor Sri Lanka verwijzen we je naar de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Op je telefoon kun je de 24/7 Buitenlandse Zaken Reis app downloaden.

Op dit moment geldt er een oranje reisadvies voor reizen naar Sri Lanka. Dit betekent alleen noodzakelijk reizen, vakantiereizen vallen daar niet onder.

Veel praktische informatie over Sri Lanka vind je op onze website op de pagina praktische Sri Lanka informatie.

Contact met je Sri Lanka reisspecialist

Het zijn al met al best een aantal belangrijke ontwikkelingen die we natuurlijk als Sri Lanka reisspecialist op de voet volgen. Wij zijn op de hoogte van de nieuwste regels en richtlijnen en hebben hierover ook direct en veelvuldig contact met onze lokale collega’s. We zullen deze pagina regelmatig bijwerken en up-to-date houden en we raden je aan ook onze social media kanalen in de gaten te houden.

Wil jij persoonlijk advies en meer weten over onze reizen naar Sri Lanka en de nieuwe regels? Neem gerust contact op met Carolien. We kunnen ook via Zoom een overleg plannen.

Straks onbezorgd op reis? We verzorgen graag jouw rondreis op maat in Sri Lanka. En een combinatie met verblijf op de Malediven behoort ook tot de mogelijkheden.

Ayubowan en tot snel in Sri Lanka!

Wil je meer weten?


Volg ons ook op social media!

E-book Avontuur in Sri Lanka

E-BOOK

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het gratis e-book met veel insider tips 'Avontuur in Sri Lanka'

*We beloven je dat we je nooit spam sturen. Lees ons privacybeleid voor meer info.

E-book Avontuur in Sri Lanka

E-BOOK

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het gratis e-book met veel insider tips 'Avontuur in Sri Lanka'

*We beloven je dat we je nooit spam sturen. Lees ons privacybeleid voor meer info.