Travel for Two Sri Lanka

sri lanka op reis, strand
WT-CODE 5192

Trip Types: Keywords: Activities Related Trips

 • Dag tot dag
 • Algemeen
 • Prijsinformatie
 • FAQ

Travel for Two Sri Lanka

Reisoverzicht

Dag 1

Vertrek

Vertrek vanaf Schiphol of een andere luchthaven

Dag 2

Luchthaven Colombo – Negombo

Aankomst op de luchthaven van Colombo en transfer naar je hotel in Negombo. In Negombo kun je het rustig aan doen. Afhankelijk van je aankomsttijd van je vliegtuig kun je vandaag of morgen een bezoek brengen aan de vismarkt of op zoek gaan naar de Nederlandse invloeden die je terug ziet in huizen en kanalen. Overnachting in Negombo.

Dag 3

Negombo – Sigiriya

Vertrek naar Sigiriya waar je 2 nachten zult verblijven. Sigiriya ligt samen met Dambulla, Polonnaruwa en Anuradhapura in de zogenaamde culturele driehoek. Al deze plaatsen staan op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Vanuit hier kun je verschillende uitstapjes maken. Overnachting in Sigiriya.

Dag 4

Sigiriya

Er zijn in deze omgeving verschillende activiteiten mogelijk. Bijvoorbeeld de beklimming van de leeuwenrots of een bezoek aan een oude koningsstad ( Anuradhapura of Polonnaruwa) of rotstempel. Maar ook kun je een bezoek bezoek brengen aan Minneriya/Kaudulla National Park voor een jeepsafari. Overnachting in Sigiriya

Dag 5

Sigiriya – Knuckles Mountain Range

The Knuckles Mountain range staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Je kunt hier geweldig mooie wandelingen en trekkings maken. Je loopt door de nevelwouden over uitdagende bospaden en langs theeplantages. Vogelliefhebbers kunnen hun hart ophalen met 200 verschillende vogelsoorten die hier voorkomen. Overnachting in Knuckles Mountain Range

Dag 6

Knuckles Mountain Range

Maak een mooie trekking onder leiding van een lokale gids en geniet van in een uniek bosreservaat met vele bergtoppen. De hoogste is wel bijna 2000 meter is. Hoog genoeg om boven de mist en lage bewolking uit te steken. Overnachting in Knuckles Mountain Range.

Dag 7

Knuckles Mountain Range – Kandy

Kandy is de culturele hoofdstad van Sri Lanka. Je vindt hier de belangrijkste tempel van het land, de Tempel van de Tand. Overnachting in Kandy.

Dag 8

Kandy

Naast de Tempel van de Tand kun je nog andere tempels vinden in de omgeving van Kandy. In het midden van de stad ligt een groot meer en er is ook een gigantische botanische tuin. Kandy heeft een prettig klimaat en het is er groen. Overnachting in Kandy.

Dag 9

Kandy – Nuware Eliya – Ella ( met treinreis)

Op het station van Kandy worden jullie op de trein gezet naar Nuware Eliya. De trein reis duurt op dit traject zo’n 4 uur. Jullie chauffeur haalt je op station Nanu Oya ( vlakbij Nuware Eliya ) weer op.
Nuware Eliya wordt ook wel ‘little England ‘ genoemd vanwege de vele Engelsen die tijdens de koloniale tijd hier verbleven. Het is hier een stuk koeler dan in de rest van Sri Lanka. Nuware Eliya wordt omringd door prachtige theeplantages. Je kunt er genieten van een heerlijke afternoon tea, bijvoorbeeld in het Grand Hotel.
Na het bezoek aan Nuware Eliya reizen jullie met de chauffeur dezelfde dag per auto verder naar Ella.
Overnachting in Ella.

Dag 10

Ella

Ella is een mooie dorpje in de bergen. Je kunt er leuke wandelingen maken, bijvoorbeeld naar little Adam’s Peak of Ella Rock. Overnachting in Ella.

Dag 11

Ella – Yala

In Yala National Park kun je een jeepsafari maken en naast olifanten ook andere dieren zien zoals beren en krokodillen. En met een beetje geluk een luipaard. Overnachting in Yala.

Dag 12

Yala

Maak een jeepsafari in Yala National Park. En wil je nog een ander park bezoeken ga dan naar Bundala National Park. Dit kleine park ligt aan de kust en je vindt er veel (water)vogels maar ook olifanten. Overnachting in Yala.

Dag 13 -16

Zuidkust ( Tangalle, Mirissa, Galle)

Geniet de komende dagen in een van de leuke plaatsjes aan de zuidkust. Tangalle is van origine een vissersdorpje en ook een klein paradijs. Witte stranden en turquoise water, en rust. Mirissa ligt aan een hele mooie baai en is ’the place to be’ om walvissen te spotten van december tot april. Unawatuna is een levendig plaatsje aan een leuke baai vlakbij Galle. Galle is een mooi vestingstadje met leuke smalle straatjes en een oude vestingwal. Zeer de moeite waard om te bezoeken. Overnachtingen in een van de plaatsjes aan de zuidkust.

Dag 17

Colombo

Vertrek naar Colombo voor de laatste nacht. Vanavond of morgen kun je de stad verkennen. Een city tour maken, de Pettah markt bezoeken en genieten van een afternoon tea, bijvoorbeeld in het Galle Face Hotel. Morgen reis je terug naar Nederland. Overnachting in Colombo

Dag 18

Vertrek naar de luchthaven

Uitchecken. Vertrek naar de luchthaven van Colombo voor vertrek naar huis.

Je kunt ook van de luchthaven Colombo vertrekken naar Male voor een mooie afsluiting op de Malediven.

sri lanka op reis routekaartje travel for two Tijdens deze rondreis met z’n tweeën in Sri Lanka genieten van cultuur en natuur. Deze Travel for Two reis geeft je de mogelijkheid om te genieten van veel natuur en cultuur. Bovendien op een moment in het jaar dat jou het beste uitkomt. Beklim de leeuwenrots en bezoek ook een wildpark of maak een mooie trekking met een lokale gids. Geniet onderweg van een afternoon tea. Hoe actief je wilt zijn tijdens je reis bepaal je helemaal zelf. Ervaar de gastvrijheid van Sri Lanka onderweg. En ook in de hotels die we op basis van jouw wensen casual middenklasse of luxer verzorgen. Het is mogelijk om deze reis te verlengen met een verblijf op de Malediven.

Prijs voor de TRAVEL for TWO reis van 18 dagen ( excl. vlucht)

Reisperiode zomer (1 mei – 31 oktober):                                   

 • 2 pers. (middenkl. hotels) € 1.299,00* p.p.   
 • 2 pers. (luxe hotels)           € 1 859,00* p.p.

Reisperiode winter (1 november – 30 april):

 • 2 pers. (middenkl. hotels)  €  p.p.   
 • 2 pers. (luxe hotels)             €  p.p.

Deze reis is inclusief:

 • Alle accommodaties in hotels in een tweepersoonskamer op basis van logies/ontbijt
 • Alle vervoer ter plekke met eigen auto met Engelssprekende privé chauffeur/gids
 • Treintickets
 • Activiteiten:
   • bezoek vismarkt in Negombo
   • bezoek aan vestingstadje Galle
   • wandeling Little Adams Peak
   • bezoek theefabriek en theeplantage
   • bezoek aan Ravana waterval
   • Bezoek kruidentuin in Matale

*Bovenstaande prijzen zijn vanaf prijzen per persoon. De prijs is afhankelijk van het seizoen waarin gereisd wordt, de geselecteerde hotels en van de beschikbare kamers in de hotels. Vraag je persoonlijk reisvoorstel aan bij Carolien.

Er geldt een hoogseizoentoeslag in de volgende reisperioden:

 • In juli en augustus
 • Van 15 december t/m 20 januari
 • Rondom speciale feestdagen ( zoals de Kandy Perahera)