• Dag tot dag
 • Algemeen
 • Prijsinformatie

Relax go south Sri Lanka

Itineraries

Dag 1

Vertrek naar Sri Lanka

Je reis begint op Schiphol of op een ander vertrek luchthaven. Hier stap je in het vliegtuig voor een vlucht van ongeveer 13-14 uur (met tussenstop) die je meeneemt naar het tropische Sri Lanka.

Dag 2

Luchthaven Colombo - Negombo

Je komt vandaag aan op de luchthaven van Colombo en je chauffeur staat je op te wachten. e naar je hotel in Negombo gebracht. Je chauffeur neemt je in een ritje van een half uurtje mee naar de eerste accommodatie in Negombo. Onderweg kan je genieten van de tropische omgeving en bijkomen van de vlucht. Dit relaxen kan worden voortgezet aan het zwembad in het hotel of aan het strand.
Je kunt ook Negombo alvast verkennen. Je kunt op zoek gaan naar de Nederlandse invloeden die je terug ziet in huizen en kanalen. Ga naar de vismarkt waar je vissers in hun boten ziet aankomen met heel veel verse vis. Je krijgt een idee van het leven van de lokale bevolking in dit vissersplaatsje aan de westkust. Als je zin hebt in iets avontuurlijks kan je ook een boottochtje maken op de lagune die vlakbij ligt. Laat je verrassen door de natuur, nieuwsgierige aapjes en vogels. Sluit je dag af met een heerlijk lokaal diner en bereid je voor op de volgende dag want morgenochtend rij je verder naar Sigiriya.

Dag 3

Negombo - Sigiriya - Minneriya National Park

Vandaag na het ontbijt vertrek naar Sigiriya. De komende 3 nachten overnacht je in Sigiriya.
Sigiriya ligt in de 'culturele driehoek' in Sri Lanka. Je vindt hier ook de plaatsen Anuradhapura, Polonnaruwa, Dambulla en Kandy. Je kunt ronddwalen over de restanten van de oude koningssteden Anuradhapura en Polonnaruwa, dit kan ook per fiets.
Vanmiddag is het leuk om een jeepsafari te doen in Minneriya National Park. Minneriya is het wildpark met de beroemde 'gathering" van olifanten. Dan komen er soms wel honderden olifanten bij elkaar bij de Minneriya tank om te drinken, te baden en te spelen. Heel spectaculair.

Dag 4

Sigiriya; de leeuwenrots

Bezoek vandaag de beroemde leeuwenrots in Sigiriya. De leeuwenrots van Sigiriya is een 200 meter hoog rots fort gebouwd door koning Kassapa tussen 477 en 495 NC. Je kunt via trappen langs de rots de leeuwenrots rots beklimmen. Met ruim 1200 traptreden klim je omhoog voor een geweldig uitzicht over de omgeving.

Dag 5

Sigiriya - Polonnaruwa

Ronddwalen tussen de ruïnes van een oude koningsstad kan in Polonnaruwa. Polonnaruwa is de tweede hoofdstad van het oude Sri Lanka en is gebouwd in de 11e en 12e eeuw NC. Polonnaruwa staat op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Prachtig en machtig zijn de uit steen gehouwen enorme boeddha beelden.

Dag 6

Sigiriya - Dambulla - Kandy

Je vertrekt vandaag voor 2 nachten naar de culturele hoofdstad Kandy. Onderweg naar Kandy kun je de rotstempel van Dambulla bezoeken. De gouden tempel van Dambulla ligt op 60 meter boven de weg. De tempel heeft 5 grotten en 157 beelden van Boeddha. Een bezoek aan de tempel is indrukwekkend. Niet alleen omdat de tempel deels van goud is, maar ook omdat je vanuit de grotten een prachtig uitzicht hebt over de omgeving.
Kandy is de laatste hoofdstad van het Singalese koninkrijk. In Kandy vindt ieder jaar in juli/augustus de beroemde Esala Perahera plaats. Een uitbundig feest met optochten ter ere van de heilige tand van Boeddha. Vandaag breng je een bezoek aan de botanische tuinen in Kandy. Je vindt hier onder andere een imposante collectie orchideeën.

Dag 7

Kandy, de Tempel van de Tand

Je brengt vandaag een bezoek aan de heilige Tempel van de Tand. De Tempel van de Tand is de belangrijkste tempel van Sri Lanka. In de tempel bevindt zich een gouden Pyramide en hierin wordt een tand van Boeddha bewaard. Je kunt een ceremonie meemaken, er zijn er meerdere per dag. Tijdens de ceremonie kom je veel lokale mensen tegen in het wit gekleed die lotus bloemen neerleggen in de tempel.

Dag 8

Kandy - Ella, treinreis door de theeplantages

Vandaag vertrek je naar de mooie groene theeplantages in het hart van Sri Lanka. Een deel van de rit doe je per trein. Je gaat genieten van de beroemde treinreis door de theeplantages. Langs kleine dorpjes en stationnetjes, langs bergen en theeplantages.
Ella is schitterend gelegen tussen de bergen de theeplantages. In Ella bezoek je de Ravana waterval en in de omgeving van Ella zijn mooie wandeltochten te maken, zoals naar 'little Adams Peak en naar Ella Rock.

Dag 9

Ella, little Adam's Peak

Je kunt kiezen voor verschillende wandeltochten in de omgeving. Naar Ella Rock is het een stevige wandeling. Je kunt ook kiezen voor de een wandeling naar Little Adam's Peak. 'Alle twee zeer de moeite waard, en beiden met adembenemend mooi uitzichten.

Dag 10

Ella - Yala National park

Vandaag rij je verder naar het zuiden naar Yala National Park. Dit is een van de grootste wildparken in Sri Lanka.

Dag 11

Yala, jeepsafari

Je gaat vanmorgen vroeg op pad voor een jeepsafari in Yala National park. Je kunt hier olifanten en veel andere dieren zien zoals krokodillen, lippenberen, jakhalzen en pauwen. En het is de beste plek in Sri Lanka om luipaarden te spotten. Ze zijn zeldzaam, maar met een beetje geluk zou het zomaar kunnen lukken.
Een van de kleinste wildparken ligt ook in het zuiden, Bundala National park. Je kunt hier ook een jeepsafari maken. Hier kun je olifanten en vooral ook veel ( water) vogels tegenkomen.

Dag 12 - 15

Yala - Zuidkust

De komende dagen lekker relaxen in een van de leuke plaatsjes aan de zuidkust. Hier vind je zon, zee en bountystranden. Wat wil je nog meer! Sommige plaatsen zijn wat drukker en andere heerlijk rustig. Net wat bij jou past. Je kunt er zwemmen, snorkelen en ook heerlijk relaxen. Je vindt hier ook de beste pekken om te surfen.
Mirissa ligt aan een hele mooie baai en is 'the place to be' om walvissen te spotten, het seizoen loopt van december tot april.

Tussendoor tijdens je verblijf aan de zuidkust of tegen het einde kun je een bezoek brengen aan het leuke vestingplaatsje Galle. Het centrum is autovrij en je kunt heerlijk door de kleine straatje slenteren met veel boetiekjes en leuke restaurants. Loop je naar de vestingwal dan kun je genieten van een geweldig uitzicht over de Indische oceaan.

Dag 15

Zuidkust - luchthaven

Vandaag vertrek je naar het vliegveld voor de vlucht terug naar huis. Het einde van een heerlijke reis in Sri Lanka met vast en zeker heel veel mooie herinneringen🐒🐘🌴

Relax Go South

Vanaf prijs* per persoon:

 • 4 personen: € 1.200,00 p.p.
 • 2 personen: € 1.350,00 p.p.

Deze prijs is inclusief:

 • Hotels (middenklasse) op basis van logies en ontbijt
 • Vervoer je reist met eigen auto met privéchauffeur/gids
 • Begeleiding van onze lokale collega's
 • Excursies (incl. evt. entreegelden):
  • bezoek vismarkt in Negombo
  • beklimming van de leeuwenrots in Sigiriya of de Pidurangala rots
  • jeepsafari in Minneriya National Park
  • Bezoek kruidentuin in Matale
  • bezoek aan de botanische tuin in Kandy
  • bezoek aan de tempel van de tand in Kandy
  • treinreis door de theeplantages
  • wandeling Little Adams Peak in Ella
  • bezoek theefabriek en theeplantage
  • bezoek aan Ravana waterval
  • Jeepsafari in Yala National park
  • bezoek aan vestingstadje Galle

Deze prijs is exclusief:

 • Intercontinentale vlucht
 • lunch, diner en drankjes (tenzij anders genoemd)
 • optionele excursies en entreegelden die niet inclusief zijn genoemd
 • fooien en andere uitgaven die niet inclusief zijn genoemd
 • evt. Perahera toeslag voor hotel overnachting in Kandy  (geplande datum van de Perahera in Kandy is juli/augustus 2023)
 • kosten visum (wisselt, op dit moment mei 2023, $50 p.p.), PCR test(s), inentingen en verzekeringen
 • boekingskosten van € 35,= per boeking
 • bijdrage garantiefonds GGTO van € 7,50 per persoon
 • heffing Calamiteitenfonds van € 2,50 per party van max. 9 personen
*Bovenstaande prijs is een vanaf richtprijs per persoon. De prijs van de reis is o.a. afhankelijk van het aantal personen waarmee gereisd wordt, het seizoen, de geselecteerde hotels en de beschikbare kamers in het hotel. Neem contact op met je persoonlijke reisplanner van Sri Lanka op reis voor meer informatie.