yala uitzicht

Reistrends Sri Lanka


Top 5 voor je perfecte reis naar Sri Lanka

Wat gaat er in het reizen veranderen de komende tijd? Wat zijn de reistrends voor Sri Lanka? Dat zijn interessante vragen die over een tijdje pas echt duidelijk te beantwoorden is. We staan stil bij wat we horen en zien gebeuren en ook bij onze reizigers en de antwoorden die ze gaven op de enquête waaraan ze hebben deel genomen.

Voor iedereen bestaat de perfecte reis naar Sri Lanka. Lees hier de reistrends en wat andere reizigers daarvan vinden, bepaal zelf je eigen reisdoel voor je komende reis naar Sri Lanka.


1. Meer de tijd nemen (slow travel)

“Een combinatie van avontuur, natuur, cultuur en …… rust”. Dit antwoord kwam veel terug toen we vroegen wat voor type rondreis mensen in de toekomst zouden willen maken. Sri Lanka is een heel divers land en heeft zoveel te bieden, lees verder over de highlight’s in Sri Lanka.

Weinig mensen hebben zin om zich te haasten van plek naar plek, liever rustiger aan en vooral genieten. Dat betekent bijvoorbeeld meerdere dagen op één plek verblijven en in hetzelfde hotel overnachten. Van hier uit kun je dan de omgeving verkennen. Dit geeft niet alleen de rust om niet elke dag je koffer weer in te te pakken, je maakt meerdere nachten gebruik van je hotelkamer met minder verbruik van beddengoed en handdoeken. Dit is niet alleen goed voor het milieu maar ook voor ons eigen welzijn. Wie wil er nou niet relaxed zijn op vakantie?


2. Minder toeristische plekken 

Dat niemand echt zit te wachten op veel mensen bij elkaar op toeristische plekken is niet zo verwonderlijk. Waar je jaren geleden rustig van een bezienswaardigheid kon genieten kun je tegenwoordig omver worden gelopen door andere mensen of moet je in de rij staan om een foto te maken. Het is veel leuker om naar plekken te gaan waar anderen niet komen. Dus buiten de gebaande paden. Zo kan je meer genieten en wordt het rustiger voor iedereen.

Veel mensen geven in onze enquête aan dat ze liever niet naar tè toeristische plekken willen gaan en meer van het lokale leven willen zien. Dit zorgt voor unieke en bijzondere ervaringen tijdens je reis. 

Gelukkig kun je in Sri Lanka nog echt genieten van de rust en schoonheid bij bijvoorbeeld afgelegen tempels en bounty stranden. En je kunt heerlijk de natuur in en bijzondere lokale ervaringen meemaken.


3. Veel tijd in de natuur 

De natuur is en blijft iets wonderbaarlijks. Overal anders en er is altijd wel iets nieuws te beleven. Reizigers willen steeds meer de natuur ontdekken tijdens hun reis en er meer over te weten komen.

Uit onze enquête blijkt dat de natuur een hele belangrijke reden voor reizigers is om Sri Lanka te bezoeken. Dat zal voor rondreizen in de toekomst niet anders zijn en dat verbaast ons niet. Sri Lanka heeft namelijk zoveel mogelijkheden om van de natuur te genieten want je hebt er jungle, bergen, theeplantages, de zee en het strand. Bovendien kun je er slapen in de natuur, wandelingen maken door de bergen en op zoek gaan naar héél veel verschillende soorten wilde dieren. Lees meer over de mogelijkheden van een safari in Sri Lanka.


4. Eco-vriendelijke accommodatie 

Reizigers zijn steeds meer met het milieu bezig en met de manier waarop ze met de aarde om willen gaan. Duurzaam reizen en je eigen verantwoordelijkheid daarin nemen komt meer en meer onder de aandacht bij zowel jonge- als oudere mensen. Veel reizigers willen graag in eco-vriendelijke accommodaties overnachten.

Dat werd ook duidelijk in onze enquête. De eco-lodge staat namelijk hoog in de top 3 van favoriete accommodatie van reizigers die binnenkort op reis willen gaan naar Sri Lanka. Wij verwachten dat steeds meer reizigers specifiek ook in eco lodges willen overnachten en zo hun steentje bijdragen aan welzijn en het milieu. 


5. Lokale ervaringen

Hoe kan je beter kennis maken met de cultuur en het leven in een land dan door contact te zoeken met de lokale bevolking? Veel reizigers willen graag meerdere lokale activiteiten ondernemen tijdens hun reis. Dat varieert van een lokale kookworkshop of een dorpsbezoek tot aan een overnachting bij de mensen thuis. Niet alleen heel leuk voor jou als reiziger, je steunt ook de lokale economie als je aan meer activiteiten deelneemt waarbij de lokale bevolking betrokken is.

Dat mensen meer en meer contact willen hebben met de lokale bevolking bleek ook uit onze enquête. Het is iets wat mensen vooraf willen plannen tijdens hun reis en ook hopen spontaan mee te maken onderweg. Over dat laatste hoef je je geen zorgen te maken in Sri Lanka. Onze reizigers die net terug zijn uit Sri Lanka vertelden over de wandeling die ze maakten in de buurt van hun resort. En over hoe ze spontaan door een lokale familie werden uitgenodigd om papaya te komen eten. En daarna met z’n allen op de foto! Super leuke ervaringen die je niet snel zult vergeten. Lees meer over de reis ervaringen van Mariska en Leo in ons blog Sri Lanka rondreis in Corona tijd.


Wat gaan wij doen met deze reistrends en onze reizen naar Sri Lanka?

De uitkomsten van de enquête zijn voor ons interessant en ook voor iedereen die van (verre) reizen houdt. De reistrends passen trouwens heel erg goed bij hoe wij als kleinschalige reisorganisatie vaak gewend zijn om te werken; relaxed op reis, buiten de gebaande paden, de natuur in, overnachtingen in ecolodges en lokale ervaringen meemaken. Lees ook verder op onze website over duurzaam reizen en wat je daar zelf bij het reizen aan kunt bijdragen.

Naast het verzorgen van mooie reizen in Sri Lanka houden we de reistrends en ontwikkelingen goed in de gaten. Veel informatie daarover delen we via onze social media. Je kunt ons nu ook volgen op YouTube, neem alvast een kijkje en blijf ons volgen op onze kanalen.


Op avontuur in Sri Lanka kan heel goed er zijn verschillende mogelijkheden, vraag het gratis e-book Avontuur in Sri Lanka aan.

E-book Avontuur in Sri Lanka

E-BOOK

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het gratis e-book met veel insider tips 'Avontuur in Sri Lanka'

*We beloven je dat we je nooit spam sturen. Lees ons privacybeleid voor meer info.

E-book Avontuur in Sri Lanka

E-BOOK

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het gratis e-book met veel insider tips 'Avontuur in Sri Lanka'

*We beloven je dat we je nooit spam sturen. Lees ons privacybeleid voor meer info.