Een rondreis maken in Sri Lanka tijdens Corona kan dat eigenlijk wel? En hoe pak je dat aan moet er niet ontzettend veel geregeld worden? Wij hadden een uitgebreid gesprek met onze reizigers Mariska en Leo over hun ervaringen tijdens hun rondreis in Sri Lanka in december 2021.


Hoe is het om in Corona tijd in Sri Lanka op reis te zijn?

Die uitgestelde reis waar je lang naar uitgekeken hebt eindelijk maken? Mariska en Leo deden het, zij maakten een rondreis met z’n tweeën in Sri Lanka in Corona tijd.

Kun je wel relaxed op reis en van alles volledig genieten? Waar ben je welkom? Zijn de mensen in Sri Lanka gevaccineerd en welke maatregelen gelden er ter plekke? Is Sri Lanka een veilige bestemming en is het land voor iedereen toegankelijk? En hoe zit het met je verzekeringen?

Dat en meer is wat veel reizigers die zich aan het oriënteren zijn zich afvragen. Helemaal als het gaat om een reis naar een verre bestemming zoals Sri Lanka.

De meeste mensen beginnen vaak ruime tijd voordat ze op reis gaan met de voorbereidingen. Dat is ook onderdeel van de voorpret. Een zekere mate van onvoorspelbaarheid en leuke verrassingen tijdens de reis vinden de meesten mensen wel heel leuk. Maar als het aankomt op veiligheid en voorbereiding dan wil je wel graag weten wat je kunt verwachten. Daarom is er dit blog.


Een gesprek met reizigers net terug uit Sri Lanka

Eind december 2021 spraken we met Mariska en Leo die dan net terug zijn van hun droomreis naar Sri Lanka. Waarom hebben zij gekozen voor een rondreis in Sri Lanka en waarom nu in Corona tijd?

In dit blog vertel ik je over hun ervaringen en krijg je tips voor een zorgeloze reiservaring. We spraken over hoe het was om in Sri Lanka op reis te zijn en ook hoe ze zich hebben voorbereid op hun reis. En waren ook erg benieuwd of ze een relaxte reis hebben gehad en wel alles konden doen en van alles konden genieten.


Waarom zijn jullie in Corona tijd naar Sri Lanka op reis gegaan?

We hadden al langere tijd het plan om naar Sri Lanka te gaan. Na verre reizen naar Costa Rica Zuid-Afrika, en Mexico wilden we graag de andere kant van de wereld zien. We houden van de natuur en avontuurlijke activiteiten daar leek Sri Lanka ons heel geschikt voor. Alleen onze reis plannen naar Sri Lanka werden vanwege Corona telkens uitgesteld en ons reisgezelschap wisselde daardoor ook.

Vorig jaar na de zomer begon het weer te kriebelen. We hebben sinds onze eerste plannen voor een reis naar Sri Lanka contact gehouden met Carolien. Wij volgen reisorganisatie Sri Lanka op reis op social media en zo hebben we alle foto’s, filmpjes en reisverslagen gezien van haar verkenningsreis naar Sri Lanka in september 2021. Dit gaf ons een goed gevoel. We vinden het ook belangrijk om met een reisorganisatie op reis te gaan die bij garantiergelingen is aangesloten. We hebben haar gevraagd of zij voor een reis in december een mooie rondreis kon samenstellen. In no-time hadden we een reisvoorstel dat perfect aansloot op onze wensen.  


Was je tijdens de rondreis in Sri Lanka veel bezig met Corona?

Je hebt er in Sri Lanka natuurlijk mee te maken. Je ziet het om je heen want iedereen draagt een mondkapje. Gelukkig is bijna iedereen gevaccineerd en de Corona besmettingen zijn al langere tijd laag. Wel gelden er regels zoals het dragen van een mondkapje en afstand houden. Dat merkten we bij de hotels waar we aankwamen en ook op straat en onderweg.

Wij vonden het echt opvallend dat zelfs op plekken waar je dat niet meteen zou verwachten, zoals bij kleine fruitstalletjes onderweg, er mondkapjes werden gedragen en er desinfectie spray stond om te gebruiken.

Verder zijn we niet op drukke plaatsen geweest. Het was natuurlijk sowieso minder druk in Sri Lanka maar we hebben de drukte ook niet opgezocht. We hebben de regels en omstandigheden op geen enkel moment als vervelend of belemmerend ervaren. Eerder het tegenovergestelde. Wij vonden het juist een prettig idee dat er serieus omgegaan wordt met de Corona regels in Sri Lanka.

Waar moet een mooie reis voor jullie aan voldoen?

We wilden deze keer met z’n tweeën op pad en gelukkig konden we in december 2 weken vrij plannen. In deze periode wilden we in Sri Lanka veel van de natuur en ook highlights zien zonder dat je elke dag aan het reizen bent.

Met lekkere hotels en een beetje meer luxe hadden we bedacht. Niet al te gek of over de top, maar fijne hotels op een mooie plek. En met zwembad en goede service, dat vinden we belangrijk net zoals goed eten. En we wilden het echte Sri Lanka leren kennen, contact met locals en ook de lokale gebruiken leren kennen.


Hoe hebben jullie je voorbereid op je reis naar Sri Lanka?

We hebben verschillende keren contact gehad met Carolien en zij heeft ons ook wegwijs gemaakt in alles wat van belang is bij de voorbereiding van onze rondreis. Ook met betrekking tot de Corona regels in Sri Lanka. Gelukkig zijn we alle twee volledig gevaccineerd dat maakt het rondreizen in Sri Lanka al een stuk eenvoudiger.

Natuurlijk hebben we ons zelf ook ingelezen. We hebben ook het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken gelezen en de app op onze telefoon gedownload. De voorbereidingen vielen eigenlijk reuze mee.  Alle belangrijke documenten zoals visum, vaccinatiebewijs en de uitslag van de PCR test hadden we op onze telefoon staan en ook uitgeprint meegenomen. Voor het geval dat. En omdat we onze reis boekten bij Sri Lanka op reis kregen we ook nog een leuke korting op de PCR test. Dat was mooi meegenomen.


Hoe was het om in Sri Lanka te zijn?

We hebben zo’n geweldig mooie tijd in Sri Lanka gehad. Het begon al bij de ontvangst door onze chauffeur op het vliegveld. Hij was ruim op tijd en had een leuke verrassing voor ons meegenomen. Onze chauffeur was tijdens de reis ook altijd op tijd en heel gezellig en vriendelijk. Hij had veel kennis over het land, de cultuur, de gebruiken etc.

Alle hotels waar we overnacht hebben waren heel goed. Topervaringen hadden we in het hotel tussen de theeplantages en in een prachtig resort aan het einde van onze reis in het zuiden van Sri Lanka. In het theegebied sliepen we in een supergaaf hotel met prachtig uitzicht en heel goed eten. En het boutique resort aan het einde van onze reis was zo mooi en bijzonder! Op een prachtige locatie en met een hele fijne keuken.  

We vonden de excursies in Sri Lanka heel leuk en afwisselend en we waren keer op keer verrast hoe mooi het land is. Onze chauffeur kwam vaak met leuke extra’s wat onze reis nog meer uniek maakte. Zo zijn we met hem naar een prachtige grote waterval geweest. Je liep door de jungle en kon onderweg in verschillende watervallen zwemmen. Dit was voor ons een unieke ervaring. De afwisseling in activiteiten en landschappen, de vriendelijke mensen en prachtige nationale parken maakten onze reis compleet.

We hebben al meerdere reizen mogen maken, maar deze reis naar Sri Lanka staat echt bij ons op nummer 1. Dat komt omdat alles heel goed geregeld was vanuit Nederland en ook in Sri Lanka zelf.


Kun je nu wel relaxed op reis en van alles volledig genieten?

Deze vraag kunnen we volmondig met ‘ja’ beantwoorden.

Wij zijn zo blij dat we zijn gegaan. De voorbereidingen vielen ons erg mee en in Sri Lanka hadden we gelijk een goed gevoel. Je kon aan alles merken dat iedereen in Sri Lanka goed voorbereid is en heel blij is om je te zien. We voelden ons meer dan welkom, hebben zulke mooie dingen gezien en zijn nu nog steeds volop aan het nagenieten.

We hebben volop kunnen genieten van onze rondreis in Sri Lanka ondanks Corona, met alle heerlijke hotels, leuke activiteiten en heel veel lieve mensen.


Hebben jullie tips voor je reis naar Sri Lanka

Specialist Sri Lanka

Wij waren heel blij dat we onze reis hebben laten verzorgen door een in Sri lanka gespecialiseerde reisorganisatie. Met Carolien hadden we vaak en fijn contact. Zij is ook regelmatig zelf in Sri Lanka en goed op de hoogte van alles wat er speelt. Dit merkten we vooraf bij de voorbereiding en dit werd bevestigd tijdens de reis die we maakten. We hebben niet alleen een heel mooi reisavontuur beleefd ook voelden we ons van begin tot eind in vertrouwde handen.   

Check je reisverzekeringen

Naast je reis laten verzorgen door een goede reisorganisatie is het ook belangrijk dat je zelf een aantal zaken op orde hebt. Zoals je reisverzekeringen en ziektekostenverzekering. Je kunt tegenwoordig voor heel veel dingen verzekerd zijn, ook voor zaken die te maken hebben met Corona en het reizen tijdens een oranje reisadvies.

Wij vonden het bijvoorbeeld belangrijk verzekerd te zijn ook voor het geval we zelf Corona zouden krijgen en daardoor niet op reis konden gaan. Wij hebben een goede reisverzekering en hebben vooraf nog extra gecheckt of alles wat wij verzekerd wilden hebben onder de dekking viel. Dit was gelukkig het geval.

Laagjes, dunne broeken en sarongs

We hebben ook nog wel een paar praktische tips namelijk over je kleding; laagjes dragen, een dunne lange broek en sarong niet vergeten in te pakken. Laagjes omdat je met verschillende weersomstandigheden te maken krijgt in Sri Lanka. We hebben lekker tropisch weer gehad, zonnig en warm en ook af en toe een bui regen. Die regen dat was bij ons het geval toen we vanuit het theegebied in het midden van Sri Lanka naar Yala National park in het zuiden gingen. We waren blij met een regenjas en ook heel blij dat het snel weer droger werd.

Een lange broek is fijn tegen de muggen en een sarong sla je makkelijk om je blote schouders of benen heen. Heel handig voor als je plotseling toch een tempel gaat bezoeken.   


Kun je over een leuke ervaring vertellen die jullie hebben meegemaakt?

We hebben ontzettend veel mooie dingen meegemaakt, de treinreis, een jeepsafari en ook onverwachte ontmoetingen gehad.

Aan het einde van onze reis verbleven we in een geweldig resort vlakbij Galle. Het hotel ligt tussen de palmbomen met aapjes die door de boomtoppen slingeren. Heel schattig om te zien. Er is een heerlijk zwembad, een spa, en het heeft een geweldige uitkijkplek waar we heerlijk met een drankje van de zonsondergang hebben genoten. We zaten daar helemaal op onze plek.

Omdat we het leuk vonden om ook de omgeving te verkennen gingen we voor een wandeling met z’n tweeën op pad. We kwamen langs een paar huisjes in een piepklein dorpje en werden aangesproken door een jonge dame. Ze sprak goed Engels en nodigde ons uit in haar huis waar ook haar ouders woonden.

We werden heel gastvrij ontvangen en getrakteerd op verse papaja. We mochten niet weg voordat we met de hele familie op de foto gingen. Pa trok voor de gelegenheid nog snel zijn overhemd aan en er werden een paar foto’s gemaakt. Dit is een van de vele onverwachte leuke verrassende ervaringen die we hebben meegemaakt tijdens onze reis. Deze en andere ervaringen maken onze reis onvergetelijk.  


Conclusie

Een rondreis maken in Sri Lanka, ook in corona tijd, is een geweldige ervaring. Je bent niet alleen meer dan welkom, je kunt ook heel relaxed rondreizen en van alle activiteiten genieten. De vaccinatiegraad in Sri Lanka zelf is hoog en de besmettingscijfers zijn laag. Het uitzoeken van de reisregels en het papierwerk vallen reuze mee en natuurlijk helpen wij je daarbij.

Als jij je afvraagt wat je kunt verwachten van een rondreis in Sri Lanka op dit moment dan heb je alvast een indruk kunnen krijgen door het verhaal van ervaringsdeskundigen Mariska en Leo. Als volledig gevaccineerde reizigers konden zij met een negatieve PCR-test direct op reis in Sri Lanka, zonder quarantaine dus. Zij hebben genoten van alle activiteiten en er waren ook mooie verrassingen onderweg, zoals het zwemmen bij de waterval en de ontmoeting met de gastvrije familie.

Wil jij de komende tijd een mooie reis naar Sri Lanka maken dan is nú een goed moment om je rondreis te laten samenstellen. Meer reisinspiratie vind je op onze website, bijvoorbeeld in ons blog Dit is Sri Lanka wanneer ga jij? Voor een persoonlijk adviesgesprek plannen we graag een afspraak met je. Klik op de rode knop hieronder voor onze contactgegeven. Je kunt ons bellen of een mailtje sturen. We kijken ernaar uit om je te spreken.Korte checklist voor je reis naar Sri Lanka van de specialist

Bij Sri Lanka op reis zijn we op de hoogte van de allerlaatste regels en richtlijnen voor je reis naar Sri Lanka. Op reis gaan vergt enige voorbereiding, maar al met al is het prima te doen. De reiservaring in Sri Lanka zelf is zonder zorgen zoals ook Mariska en Leo hebben ervaren. Wel mondkapjes, afstand houden en drukke plaatsen vermijden.

Hieronder vind je een kort overzicht ter voorbereiding op je reis naar Sri Lanka voor volledig gevaccineerde reizigers. Als je niet-gevaccineerd bent gelden andere regels, o.a. dat je de eerste periode in Sri Lanka in een bio bubble verblijft.

Gevaccineerde reizigers; dit heb je nodig om Sri Lanka in te reizen:

  • visum, dit vraag je aan via deze link Online Visa Application (kosten $ 35 per persoon)
  • Engelstalig vaccinatiecertificaat
  • negatieve PCR test met Engelse verklaring (testresultaat niet ouder dan 72 uur voor vertrek)
  • Online gezondheidsverklaring, invullen doe je via het Health Declaration Form
  • verplichte lokale verzekering, deze sluit je af via de link Covid verzekering (kosten $12 per persoon)

En verder:

  • Check ook of je luchtvaartmaatschappij aanvullende eisen stelt om te mogen vliegen.
  • Download de Reisapp van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Wat je nodig hebt bij terugkomst in Nederland:

  • negatieve PCR-test (max. 48 uur oud bij vertrek) of sneltest (max. 24 uur voor vertrek)
  • check ook of je luchtvaartmaatschappij aanvullende eisen stelt om te mogen vliegen.
  • geen quarantaine in Nederland

Heb jij interesse in een mooie rondreis op maat naar Sri Lanka. Laat je inspireren door een van onze reizen op de website.

Een voorbeeld van de route die Mariska en Leo hebben gemaakt vind je hier:
Neem gerust contact met ons op. We maken graag een afspraak voor een kennismaking.over sri lanka op reis

Carolien

eigenaar Sri Lanka op reis

Hi mijn naam is Carolien en ik ben eigenaar en oprichter van touroperator Sri Lanka op reis. Mijn bedrijf is ontstaan vanuit het idee persoonlijke en bijzondere reizen te organiseren. Ik ben daarbij op zoek gegaan naar het gevoel dat ik had toen ik nog bij de KLM werkte en mijn ervaringen als jurist en mediator. Persoonlijke aandacht, kwaliteit en kennis van zaken staan voor mij centraal. Ik heb mij helemaal gespecialiseerd in rondreizen naar Sri Lanka en dat doe ik met heel veel passie en plezier. Neem contact op voor meer informatie en reis binnenkort met ons naar Sri Lanka.

close
E-book Avontuur in Sri Lanka

E-BOOK

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het gratis e-book met veel insider tips 'Avontuur in Sri Lanka'

*We beloven je dat we je nooit spam sturen. Lees ons privacybeleid voor meer info.