blauwe trein sri lanka
Home » Blog » Treinreis Sri Lanka

Treinreis Sri Lanka

Door de theeplantages, jungle en kleine dorpjes

Sri Lanka per trein is een geweldige manier om rond te reizen. De treinreizen zijn echte culturele ervaringen en voor veel mensen daarom één van de hoogtepunten van de reis.

Sri Lanka kent een uitgebreid spoorwegnetwerk. Je kunt vanuit Colombo per trein helemaal naar Jaffna in het noorden reizen. Maar ook naar Trincomalee in het oosten en naar Galle in het zuiden.

Per trein door Sri Lanka

Adembenemend mooi

De meeste mensen kiezen voor ( een deel van) het traject tussen Kandy en Ella. Vanuit Kandy kun je een prachtige treinreis maken dwars door de thee gebieden. Voor veel mensen een van de highlight’s van hun reis. Je rijdt langs theeplantages, afgewisseld met jungle en kleine dorpjes. En op elk station stappen verkopers in de trein met van alles en nog wat te eten en te drinken.

Je kunt in Sri Lanka het hele stuk van Kandy naar Ella ( of andersom) per trein afleggen, deze treinreis duurt dan zo’n 8 uur. Veel mensen kiezen er echter voor om een gedeelte van het traject te doen, bijvoorbeeld van Kandy naar Nanu Oya ( vlakbij Nuware Eliya) of van Nanu Oya naar Ella.

Wij verzorgen de kaartjes voor je treinreis

Kaartjes voor de treinreis in Sri Lanka zijn soms lastig te krijgen. Je hebt verschillende klassen en daarbij gereserveerde en niet gereserveerde plekken.

De treinreis in de 3e klas is de goedkoopste klasse in Sri Lanka. Hier zit je op bankjes en het is er vaak erg vol. Je hebt hier wel het meeste contact met de lokale mensen. In de 2e klas zijn er eenvoudige stoelen en het is er nog steeds vaak druk. Voornamelijk deel je de coupé met andere toeristen. In zowel de 2e als de 3e klas kun je zowel gereserveerde als niet gereserveerde plekken kopen.

De 1ste klas is de duurste klas, de stoelen zijn comfortabeler en er is airconditioning. Een nadeel kan zijn dat de ramen niet open kunnen. Hierdoor is het moeilijker om mooie foto’s te maken. Je kunt voor de 1ste klas alleen tickets voor gereserveerde plaatsen kopen.

In de 1ste klas is ook nog een hele speciale wagon, de zogenaamde observatie wagon. Deze wagon rijdt mee op specifieke tijden en trajecten. Het is de laatste wagon van de trein en je rijdt achteruit. Het achterste deel van deze wagon bestaat geheel uit glas en daardoor kun je aan alle kanten genieten van de mooie uitzichten.

Reis je met ons door Sri Lanka dan reserveren wij jouw tickets voor de treinreis. Soms is er geen keuze meer in de klasse en dan moeten we het doen met wat nog beschikbaar is. In uitzonderlijke gevallen gebeurt het wel eens dat er helemaal geen kaartjes meer beschikbaar zijn. Maar geen nood, je legt dan de overigens ook mooie route per auto met je chauffeur af.

Maar bijna altijd lukt het ons wel en om kaartjes te regelen in de 2e klas. Je zit hier redelijk comfortabel en je hebt ook kans om met lokale mensen in contact te komen. Wel zo leuk en bijzonder.

Neem je fototoestel mee

Er komen onderweg in de trein mensen langs met eten en drinken. We adviseren je om in ieder geval zelf wat te eten en te drinken mee te nemen. En vergeet vooral je ( opgeladen) fototoestel niet. De hele treinreis rijdt je overigens met een boemelgangetje, dus heel snel ga je niet maar dat maakt het genieten van Sri Lanka er niet minder om.

sri lanka op reis, treinreis
E-book Avontuur in Sri Lanka

E-BOOK

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het gratis e-book met veel insider tips 'Avontuur in Sri Lanka'

*We beloven je dat we je nooit spam sturen. Lees ons privacybeleid voor meer info.