vestingwal Galle Sri Lanka

Galle, 5 x de leukste bezienswaardigheden

In de 17e en 18e eeuw was Sri Lanka een Nederlandse kolonie. In heel Sri Lanka, ook in Galle, zijn nog veel overblijfselen van deze periode te zien.

Galle is een kleine stad aan de zuidkust van Sri Lanka en was in de koloniale tijd een belangrijke havenstad. Tegenwoordig is Galle een van de leukste culturele plekjes om even te stoppen tijdens je rondreis door Sri Lanka. Mede door de rijke geschiedenis en mooie gebouwen vinden wij Galle zo’n leuk plaatsje. In deze blog vertellen wij jou over 5 bezienswaardigheden in Galle en 2 lekkere restaurantjes in de buurt.

1. Fort Galle Sri Lanka

Fort Galle is misschien wel een van de mooiste bezienswaardigheden in het zuiden van Sri Lanka. Het fort werd gebouwd door de Portugezen, maar werd in de 17e eeuw door Nederlanders uitgebreid. Binnen de overgebleven muren van het fort vind je ongeveer 400 huisjes, kerken en andere mooie koloniale gebouwen. Het leuke is dat er nog gewoon geleefd wordt in en om het fort en dat je geen entree hoeft te betalen om binnen te mogen bekijken. De binnenkant van het fort bestaat uit kleine straatjes en oude koloniale huizen. In veel van die huisjes vind je tegenwoordig leuke winkeltjes en restaurantjes.

2. De vuurtoren van Galle


Galle fort bestaat uit auto vrije kleine straatjes waar je heerlijk doorheen kunt slenteren. Wat ook leuk is aan het fort is een wandeling over de oude dikke muren van de vestingwal. Je kunt deze wandeling beginnen bij de vuurtoren van Galle, een van de oudste vuurtorens van Sri Lanka. Deze mooie witte vuurtoren in combinatie met de hoge palmbomen die er omheen staan maakt dit een populaire plek voor het maken van (Instagram) foto’s. Tijdens de 4 kilometer lange wandeling heb je een prachtig uitzicht over het heldere water van de Indische oceaan.

Vuurtoren Galle Sri Lanka

3. Het National Museum


Benieuwd naar hoe het er vroeger aan toe ging in Galle? Dan moet je zeker een bezoekje brengen aan het Galle National Museum. Het is te vinden in het oudste Nederlandse gebouw in Galle fort. In dit museum kom je alles te weten over de rijke geschiedenis van de oude havenstad. Je vindt hier een mooie mix van Portugese-, Nederlandse- en Britse voorwerpen, en ook de tradities en de gebruiken van de oorspronkelijke inwoners van Galle hebben er een plek gekregen. Een van de interessante voorwerpen in het museum vinden wij de oude VOC munten.

4. Old Dutch Hospital


Het oude ziekenhuis, oftewel Old Dutch Hospital, werd zoals de naam al doet vermoeden ook door Nederlanders gebouwd. Vroeger werd het gebruikt als ziekenhuis. Tegenwoordig zijn er in het pand allemaal leuke winkeltjes en restaurantjes te vinden en kun je er lekker eten, drinken en genieten met een prachtig uitzicht over zee.

5. Maritime museum Galle


Je raadt het vast al, ook dit pand werd door Nederlanders gebouwd. Vroeger was het een kaneelpakhuis, maar sinds 1992 is het National Maritime Museum hier gevestigd. Door de tsunami in 2004 moest het museum de deuren sluiten. In 2008 heropende het Maritime museum en tegenwoordig kun je van alles te weten komen over de scheepvaart en het onderwaterleven.

Galle Sri Lanka Maritime museum

Eten in Galle

2 restaurant tips

Behalve alle mooie oude bezienswaardigheden zijn er ook veel leuke winkeltjes en restaurantjes in en rondom Galle te vinden.

Wijaya Beach restaurant is een van onze favorieten. Terwijl je van een echte steenoven pizza geniet heb je een geweldig uitzicht over de baai, de perfecte dinner spot. Mocht je niet zo’n fan zijn van pizza, geen probleem. Wijaya Beach heeft ook een uitgebreide keuze van zowel Aziatische als Europese gerechten.

Iets verderop, ook een goede keuze, ligt Kingfisher restaurant. Ook in dit restaurant heb je uitzicht op een prachtige baai terwijl je met je voeten in het zand geniet van verschillende soorten vis en lekkere cocktails. Een leuk feitje over dit restaurant is dat alle producten elke dag vers van de markt komen, lekker en local dus.

Jouw reis naar Galle


Ben je na het lezen van deze blog enthousiast geraakt over Galle? Dat snappen we! Het is een mooi, klein en oud vestingstadje waar veel te zien is. Het is mogelijk om tijdens alle rondreizen door Sri Lanka één of meerdere dagen in Galle door te brengen. Wil je meer weten over Galle of andere plaatsen in Sri Lanka? Neem gerust contact op met je reisplanner van Sri Lanka op Reis. En laat je alvast inspireren door deze reizen.

En wil je weten wat er nog meer te doen is in Sri Lanka? Lees dan verder over de highlights in Sri Lanka.

Wil je meer weten?


E-book Avontuur in Sri Lanka

E-BOOK

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het gratis e-book met veel insider tips 'Avontuur in Sri Lanka'

*We beloven je dat we je nooit spam sturen. Lees ons privacybeleid voor meer info.

E-book Avontuur in Sri Lanka

E-BOOK

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het gratis e-book met veel insider tips 'Avontuur in Sri Lanka'

*We beloven je dat we je nooit spam sturen. Lees ons privacybeleid voor meer info.