Ella Rock Sri Lanka

Tips Ella Sri Lanka

De leukste bezienswaardigheden in Ella

Ella is een prachtig dorpje gelegen tussen de groene theeplantages in the hill country in het hart van Sri Lanka. In de omgeving van Ella is van alles te zien. Zo kun je een kijkje nemen bij de Nine Arche Bridge of bij de Ravana Waterfall. Je kunt er ook verschillende mooie wandelingen en trekkings maken, bijvoorbeeld naar Little Adams Peak , Lipton’s seat of Ella Rock.

Rondom Ella kun je genieten van geweldige uitzichten tijdens een van de mooie wandelingen in de omgeving. De beklimming van Ella Rock kost je ongeveer twee uur. Het uitzicht is het beste in de ochtend omdat er in de middag nogal eens wolken rond Ella Rock hangen. Veel plezier onderweg en neem genoeg te eten en te drinken mee en natuurlijk je fotocamera.

Ravana Waterval

De Ravana watervallen zijn meerdere watervallen vlak buiten Ella. Het is niet alleen een populaire plek en bezienswaardigheid onder toeristen. Ook de lokale bevolking komt er regelmatig om een duik te nemen in het koele water. Bij de waterval zijn ook verschillende tentjes met lekker eten, snacks en streetfood. En je vindt er ook kraampjes waar ze souveniers verkopen.

Lipton’s seat

Vlak bij Ella, midden tussen de theeplantages ligt het dorpje Haputale. Het hoogtepunt van dit dorpje is Lipton’s seat vernoemd naar Thomas Lipton. Hij begon hier in de 19e eeuw zijn theeplanteges. Tijdens de wandeling naar de top zie je thee zover als je kunt kijken. Eenmaal boven kun je een lekker kopje thee drinken naast meneer Lipton himself. Lipton’s seat ligt op ongeveer 1970 meter hoogte en dat staat garant voor een prachtig uitzicht over de omgeving hebt.

Ceylon thee in zakken

98 Acres resort

Omdat je Ella en de omgeving niet binnen een dag gezien hebt is het leuk om in Ella zelf te slapen. Wil je echt iets bijzonders? Kies dan voor het 98 Acres resort. Het kost wat maar dit prachtige luxe resort ligt dan ook tussen de groene theeplantages. Vanaf het 98 Acres resort loop je binnen 10 minuten naar de Nine Arch Bridge. En het is ongeveer 2 kilometer naar Ella Rock.

Café Chill

Het leukste café in Ella? Ga dan zeker eens een kijkje nemen in Café Chill. Je kunt er eten op twee verdiepingen en er hangt een chille sfeer. Het is er altijd gezellig druk. Elke avond vind je er veel nieuwe mensen die hun dag afsluiten met een tropische cocktail.

Op het menu vind je uit elke keuken wel een gerecht. Natuurlijk een heerlijke Srilankaanse rice & curry maar ook een Italiaanse pizza of een Amerikaanse burger. Je vind er ook de beroemde lamprais ( lump rice). Lamprais is een delicatesse en het bestaat uit speciale curry’s en allerlei andere ingrediënten. Het geheel is heel mooi verpakt in een bananenblad. Dit moet je proeven! Wist je dat lamprais bedacht is door de Dutch Burgers? De Dutch Burgers is een een etnische groep in Sri Lanka van gemengde Nederlandse, Portugese en Sri Lankaanse afkomst.

Nine Arch Bridge

De Nine Arch Bridge is ruim 100 jaar geleden gebouwd door de Engelsen. Toen was Sri Lanka namelijk nog een Engelse kolonie. De prachtige oude spoorbrug bevindt zich tussen de theeplantages en bananen bomen.

De Nine Arch Bridge heeft, zoals de naam al doet vermoeden, negen mooie bogen. De brug is volledig gemaakt uit stenen en cement. Dit betekent dat er helemaal geen staal of metaal gebruikt is in de constructie.

Vanaf het dorpje Ella is het ongeveer 20 minuten lopen naar deze mooie spoorbrug. De weg naar de brug toe is eigenlijk heel simpel, je volgt gewoon het spoor. Na bijna 20 minuten lopen kom je bij een tunnel, en voorbij de tunnel zie je de Nine Arch Bridge.

nine arch bridge Ella Sri Lanka

De beklimming van Ella Rock

Onze reizigers Joost en Esther zijn eerder op reis geweest met SRI LANKA OP REIS en hebben Ella Rock beklommen. Zij maakten een handige routebeschrijving. Ga op pad met een lokale gids of ga zelf. Laat je in ieder geval ter plekke goed informeren over de route, bijvoorbeeld in je hotel. Dus wandelschoenen aan, een dun regenjasje mee, en begin je reis vroeg in de ochtend. Want dan heb je het mooiste uitzicht over de bergen.

Routebeschrijving Ella Rock Sri Lanka

  • loop vanaf Ella circa 1,5 km over het spoor, over de stalen spoorbrug en langs het station Kithal Ella
  • even voorbij het station staat kilometerpaaltje 166 ¼, sla zo’n 15 meter voor dit bordje linksaf het pad in
  • na ongeveer 100 meter passeer je een brug, sla direct hierna linksaf dwars door de theeplantage omhoog. Volg hier het duidelijk veel belopen pad.
  • na een paar honderd meter passeer je een winkeltje. Ga hier rechtdoor en volg het smalle pad dat zich tussen de bomen omhoog slingert
  • bij een veld met keien lijkt het pad te verdwijnen, maar aan de andere zijde gaat het weer duidelijk zichtbaar verder
  • uiteindelijk bereik je een steile helling met veel bomen. Zoek hier je weg omhoog over de vele paden en rotsblokken. Dit doe je tot je bovenaan weer een duidelijk wandelpad treft. Volg deze naar links richting het uitkijkpunt

Little Adams Peak


Naast de pittige wandeling naar Ella Rock is er ook nog een kortere trekking naar Little Adams Peak. Een wandeling naar de top duur ongeveer 1,5 uur. Wat fijn is van deze wandeling is dat de echte klim maar 20 minuten duurt. Net als bij Ella Rock heb je ook op de top van Little Adams Peak een geweldig mooi uitzicht over de omgeving. En het is er groen zover als je kunt kijken. Een aanrader is om tijdens de zonsondergang boven op de top te zijn en vanaf daar de geweldige mooie zonsondergang te bekijken.

Wil jij ook naar Ella?


Misschien kom je wel in Ella aan met de trein uit de richting van Nuware Eliya. Of vertrek je per trein vanuit Ella helemaal door naar Kandy. Wil je meer weten over het reizen per trein in Sri Lanka? Lees dan verder via de volgende link: treinreis door de theeplantages. En wil je meer info over de bezienswaardigheden in Ella zelf? Neem dat zeker even contact op met onze Sri Lanka reisspecialist.

Wil je meer weten?


E-book Avontuur in Sri Lanka

E-BOOK

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het gratis e-book met veel insider tips 'Avontuur in Sri Lanka'

*We beloven je dat we je nooit spam sturen. Lees ons privacybeleid voor meer info.

E-book Avontuur in Sri Lanka

E-BOOK

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het gratis e-book met veel insider tips 'Avontuur in Sri Lanka'

*We beloven je dat we je nooit spam sturen. Lees ons privacybeleid voor meer info.