Sri Lanka zal je verbazen er is zo veel te beleven. Naast de meer bekende highlight’s zijn er diverse andere leuke bijzondere plekken. Om je een idee te geven hieronder alvast een aantal leuke mogelijkheden die onderdeel kunnen uitmaken van jouw reis. We laten je het beste van Sri Lanka zien.

Elephant Transit Home

de leukste dieren

Het Elephant Transit home ligt vlakbij Udawalawe National Park. Het is een opvangplek voor jonge olifantjes uit heel Sri Lanka. De meesten hebben geen moeder meer en hebben verzorging nodig. Meerdere keren per dag worden ze gevoerd door de verzorgers en dit kun je van een afstandje bekijken.

sri lanka op reis, elephant transit home

Knuckles Mountain Range

de beste trekking

Knuckles Mountain Range is een van de belangrijkste biodiversiteit omgevingen in Sri Lanka. Opgenomen op de UNESCO werelderfgoedlijst, de bergen doen denken aan de knokkels van een vuist. Vandaar de naam. De bergen zijn het vertrekpunt van veel rivieren. Je kunt hier geweldig mooie wandelingen en trekkings maken.

sri lanka op reis, knuckles

Pidurangala

geweldig uitzicht

De Pidurangala rots ligt vlakbij de beroemde Sigiriya Leeuwenrots. Zeer de moeite waard om te beklimmen en veel rustiger dan de andere rots. Onderaan de rots loop je langs een kleine tempel en vervolgens loop je eerst met trappen, later met een pad en het laatste stukje klauterend omhoog. Een leuke klim, tegen het einde wel een stukje pittiger. Eenmaal boven een geweldig uitzicht over de omgeving én op de andere leeuwenrots.

Tangalle

paradijselijke baai

Het paradijselijke Tangalle ligt aan de zuidkust en het is er heerlijk rustig. Je vindt er verschillende stranden en op Rekawa beach komen schildpadden aan land om eieren te leggen.

sri lanka op reis, tangalle

Passikudah

kristalheldere zee

Aan de heerlijke oostkust vind je Passikudah. Rustiger dan Trincomalee met vooral mooie resorts. Strand, langzaam aflopend water, snorkelen, kortom; een heerlijke plek om te relaxen.

sri lanka op reis, passikudah