sri lanka op reis inspiratie excursies en reistips

Kitulgala is de natste plek van Sri Lanka en zeer geschikt voor raften en canyoning.  Kitulgala ligt aan de Kelani rivier, een rivier met een verhaal.

The bridge on the river Kwai

Mensen van een bepaalde leeftijd kennen misschien wel de met zeven Oscars beloonde speelfilm ‘ The Bridge on the River Kwai’. Deze film vertelt het verhaal van Engelse krijgsgevangen die tijdens de 2e wereldoorlog voor de Japanners een brug moesten bouwen over een rivier in Thailand.

Deze film is echter in 1957 opgenomen in Sri Lanka. Tijdens de voorbereiding van de film zocht de regisseur een ruige rivier met een fantastisch uitzicht en tropisch klimaat. Vanzelfsprekend kom je dan snel uit in Sri Lanka. In de bergen tussen Colombo en Kandy vind je tropisch regenwoud en rivieren met snel stromend water. In het plaatsje Kitulgala is in 1956 en 1957 de volledige brug opnieuw gebouwd en zoals je in de film hebt gezien ook tot ontploffing gebracht.

Raften en canoying

Vandaag de dag kun je in diezelfde rivier raften. Voor een perfecte dag check je een dag eerder in bij een hotel met uitzicht op de rivier. Je ziet de lokale bevolking met een primitieve veerboot de overtocht maken en je hoort het geruis van het water.

raften en canoying
Aan de rivier ligt een dorpje waar mensen met een pontje worden overgevaren.

’s Morgens sta je vroeg op en word je opgehaald door de rafting company. Zij hebben de boten, zwemvesten en helmen en samen met de bemanning van je raftingboot rijd je stroomopwaarts.

Op de rivier ervaar je direct het verkoelend effect van het water. Er zijn tijdens de tocht meerdere versnellingen. Er is genoeg tijd om van het landschap te genieten en even een stop te maken voor een relaxed stukje zwemmen. Ook zie je onderweg nog restanten van de filmset van de film.

Voor mensen die een volgende stap willen maken is er de optie voor canyoning. Je loopt daarvoor een berg langs de rivier op en daalt weer af via een snelstromende rivier met diverse klimpartijen en watervallen waar je vanaf kunt springen. Best een uitdaging en zeker niet voor iedereen geschikt. Terug in de raftingboot neem je nog enkele stroomversnellingen mee en kom je weer terug bij je hotel.

Raften en canyoning is in Sri Lanka een avontuurlijke activiteit. Uitermate geschikt voor actieve families met opgroeiende ( tiener) kinderen.

Via SRI LANKA OP REIS brengen we je in contact met een betrouwbare rafting school en heb je een actieve top dag tijdens je vakantie.

Dus wil jij een sportieve tussenstop met avontuur én een beroemd verhaal dan plannen we graag een mooie verblijf  in het regenwoud bij Kitulgala voor jou.

sri lanka op reis raften en canoying