Contactinformatie:

Meer informatie over dit persbericht: de trend van 2018; Travel Apart Together.

Carolien Halm,

eigenaar Sri Lanka op reis

standnr. 04.D074

06-46791806

carolien@srilankaopreis.nl

Reizigers combineren individuele vrijheid met de voordelen van een groep

De trendrapportage van het sociaal cultureel planbureau geeft goed inzicht in de trends van het ‘samenleven’. Contacten worden veelvuldiger maar daardoor ook oppervlakkiger. (SCP2017)
Met name families met kinderen geboren rond de eeuwwisseling zijn op zoek naar het invullen van nieuwe familiewaarden en familiebelevenissen. Ze zoeken als gezin individuele vrijheid maar ook de aanspraak van gelijkgestemden.

SriLankaopreis.nl speelt in op deze trend met Travel Apart Together . Families met tieners reizen daarbij samen met maximaal 5 andere families, iedere familie met een eigen auto met privé chauffeur. Een individuele rondreis gecombineerd in een groepsformule en dit allemaal onder leiding van een enthousiaste, lokale Engelssprekende gids die tevens reisleider is.

Travel Apart Together

Het idee van een mix tussen een individuele reis en groepsreis is ontstaan door gesprekken met onze reizigers. Met name families met kinderen die rond de eeuwwisseling zijn geboren zoeken nieuwe manieren van reizen die verder gaan dan consumeren van een strandvakantie. Waarden zoals het ontmoeten van mensen uit andere culturen gecombineerd met het gezamenlijk ervaren van activiteiten zoals golfsurfen en raften zijn voor zowel ouders als tieners van wezenlijk belang. Daarbij wordt een traditionele groepsreis vaak als beknellend ervaren en waarbij in de regel de kinderen en ouders los van elkaar optrekken en minder een gezamenlijke familie-ervaring beleven.

Srilankaopreis.nl speelt in op deze trend. Samen met onze partners in SriLanka hebben wij de travel apart together reizen ontwikkeld waarbij families overdag zelf met hun eigen auto en privé chauffeur het land verkennen en ’s avond wel hetzelfde hotel delen. Deze manier van reizen maakt het ook kostentechnisch interessant. Door het bundelen van 5 families is er ook financieel ruimte voor een national tourguide die om de dag met een andere familie optrekt en ervoor zorgt dat het de groep aan niets ontbreekt.

Uit trendrapportage SCP

Contacten worden veelvuldiger maar daardoor ook oppervlakkiger. (SCP2017)
Met name families met kinderen geboren rond de eeuwwisseling zijn op zoek naar het invullen van nieuwe familiewaarden en familiebelevenissen. Ze zoeken als gezin individuele vrijheid maar ook de aanspraak van gelijkgestemden.