sri lanka op reis, luxe boutique villa

Het geheim dat je deelt met vrienden

Er was eens ….een 200 jaar oud koloniaal huis gelegen tussen de rijstvelden in het zuiden van Sri Lanka. Het oude huis is inmiddels omgetoverd tot een sfeervolle luxe boutique villa. Met ruime kamers, comfortabele bedden, een zwembad in de tuin en heerlijk eten. Het klinkt misschien als een sprookje en dat is het ook.

Luxe boutique villa: Tabula Rasa Villa

Vorig jaar ben ik op bezoek geweest in de Tabula Rasa Villa. Een project van het Nederlandse stel Arnoud en Anouk in een plaatsje vlakbij Galle in het zuiden. Vanaf het vliegveld in Colombo ben je daar in ongeveer 2 uur.

sri lanka op reis luxe boutique villa

De mooie kleinschalige villa ligt een beetje verscholen, een klein stukje van de kust. De weg er naar toe is even zoeken voor de chauffeur. Maar met de aanwijzingen van Anouk om te stoppen bij Meepe junction en daar de chauffeur te laten bellen, komt het helemaal goed. In no time worden we tegemoet gelopen door een van de staff leden die ons voorgaat naar de boutique villa.

sri lanka op reis luxe boutique villa

Vlakbij stranden, Unawatuna en Galle

Op de eerste plaats een gezellige en vooral ook hartelijke ontvangst. Na een korte rondleiding schuif ik aan voor de lunch aan de lange tafel in de tuin. De eigenaren Arnoud en Anouk zijn ongeveer 2 jaar geleden na wat omzwervingen samen met hun 3 kinderen in Sri Lanka neergestreken. Verder ligt de boutique villa heel centraal. Met de tuktuk ben je in 5 minuutjes bij het strand, in een kwartiertje in Unawatuna en Galle fort ligt op 20 minuten afstand. En bovendien is er van alles in de buurt te doen. Van zwemmen, surfen en walvissen spotten tot een bezoek aan een schildpaddenopvang en het vestigstadje Galle. We rijden een stukje door de omgeving en Anouk brengt ons naar een super relaxte plek aan het strand. Hier genieten we van het golden hour met een drankje en lekker eten.

sri lanka op reis luxe boutique villa

Blijf 2, 3 of meer nachten

Deze prachtige plek in het zuiden is bij uitstek geschikt om 2, 3 of meer nachten te blijven. Prima uitvalsbasis voor diverse uitstapjes in de buurt en heerlijk genieten van de rust in de villa. Onze tip: start hier je rondreis of sluit je reis af, gegarandeerd een stijlvol, luxe en vooral relaxed begin of einde van je reis.

sri lanka op reis luxe boutique villa

Wil je een idee krijgen van de reizen die we voor je kunnen verzorgen? Kijk dan eens hieronder bij alle reizen om direct een aantal leuke rondreis suggesties te zien. Wil je liever overleggen met je persoonlijke reisplanner? Bel of mail ons of maak een afspraak om langs te komen, je vindt hieronder onze contact gegevens.