slow travel sri lanka reizen 2021

Top 5 voor je perfecte reis naar Sri Lanka

Wat gaat er in het reizen veranderen in 2021? Dat is een interessante vraag die over een tijdje pas echt duidelijk te beantwoorden is. Voor nu is het goed stil te staan bij de antwoorden die we zelf van onze reizigers hebben ontvangen op de enquête waaraan ze recent hebben deel genomen.

Voor iedereen bestaat de perfecte reis naar Sri Lanka. Lees hier wat andere reizigers daarvan vinden en bepaal je eigen reisdoel voor 2021.

1. Meer de tijd nemen (slow travel)

“Een combinatie van avontuur, natuur, cultuur en rust”. Dit antwoord kwam veel terug toen we vroegen wat voor type rondreis mensen in de toekomst zouden willen maken.

Weinig mensen hebben zin om zich te haasten van plek naar plek, liever rustiger aan en vooral genieten. Dat betekent bijvoorbeeld meerdere dagen op één plek verblijven en in hetzelfde hotel overnachten. Van hier uit kun je dan de omgeving verkennen. Dit geeft niet alleen de rust om niet elke dag je koffer weer in te te pakken, je maakt meerdere nachten gebruik van je hotelkamer met minder verbruik van beddengoed en handdoeken. Dit is niet alleen goed voor het milieu maar ook voor ons eigen welzijn. Wie wil er nou niet relaxed zijn op vakantie?

reizen 2021 slow travel sri lanka

2. Minder toeristische plekken 

Dat niemand echt zit te wachten op veel mensen bij elkaar op toeristische plekken is niet zo verwonderlijk. Waar je jaren geleden rustig van een bezienswaardigheid kon genieten kun je tegenwoordig omver worden gelopen door andere mensen of moet je in de rij staan om een foto te maken. Het is veel leuker om naar plekken te gaan waar anderen niet komen. Dus buiten de gebaande paden. Zo kan je meer genieten en wordt het rustiger voor iedereen.

Veel mensen geven in onze enquête aan dat ze liever niet naar tè toeristische plekken willen gaan en meer van het lokale leven willen zien. Dit zorgt voor unieke en bijzondere ervaringen tijdens je reis. 

natuur sri lanka slow travel

3. Meer tijd in de natuur 

De natuur is en blijft iets wonderbaarlijks. Overal anders en er is altijd wel iets nieuws te beleven. Reizigers willen steeds meer de natuur ontdekken tijdens hun reis en er meer over te weten komen.

Uit onze enquête blijkt dat de natuur een hele belangrijke reden voor reizigers is om Sri Lanka te bezoeken. Dat zal voor rondreizen in de toekomst niet anders zijn en dat verbaast ons niet. Sri Lanka heeft namelijk zoveel mogelijkheden om van de natuur te genieten want je hebt er jungle, bergen, theeplantages, de zee en het strand. Bovendien kun je er slapen in de natuur, wandelingen maken door de bergen en op zoek gaan naar héél veel verschillende soorten wilde dieren. 

eco lodge sri lanka

4. Meer eco-vriendelijke accommodaties 

Reizigers zijn steeds meer met het milieu bezig en met de manier waarop ze met de aarde om willen gaan. Duurzaam reizen en je eigen verantwoordelijkheid daarin nemen komt meer en meer onder de aandacht bij zowel jonge- als oudere mensen. Veel reizigers willen graag in eco-vriendelijke accommodaties overnachten.

Dat werd ook duidelijk in onze enquête. De eco-lodge staat namelijk hoog in de top 3 van favoriete accommodatie tijdens reizen in 2021. Wij verwachten dat steeds meer reizigers hiervan gebruik gaan maken en zo hun steentje bijdragen aan welzijn en het milieu. 

sri lanka op reis duurzaam reizen

5. Meer contact met locals

Hoe kan je beter kennis maken met de cultuur en het leven in een land dan door contact te zoeken met de lokale bevolking? Veel reizigers willen graag meerdere lokale activiteiten ondernemen tijdens hun reis. Dat varieert van een lokale kookworkshop tot aan een overnachting bij de mensen thuis. Niet alleen heel leuk voor jou als reiziger, je steunt ook de lokale economie als je aan meer activiteiten deelneemt waarbij de lokale bevolking betrokken is.

Dat mensen meer en meer contact willen hebben met de lokale bevolking bleek ook uit onze enquête. Het is iets wat mensen vooraf willen plannen tijdens hun reis en ook hopen spontaan mee te maken onderweg.

Wat gaan wij doen in 2021?

De uitkomsten van de enquête zijn voor ons interessant en ook voor iedereen die van (verre) reizen houdt. De trends passen trouwens heel erg goed bij hoe wij als kleinschalige reisorganisatie gewend zijn te werken; relaxed op reis, buiten de gebaande paden, de natuur in, overnachten in ecolodges en lokale ervaringen meemaken. Lees ook verder op onze website over duurzaam reizen en wat je daar zelf bij het reizen aan kunt bijdragen.

Naast het verzorgen van mooie reizen houden we de trends en ontwikkelingen goed in de gaten. Veel informatie daarover delen we via onze social media. Je kunt ons nu ook volgen op YouTube, neem alvast een kijkje en blijf ons volgen op onze kanalen.

sri lanka carolien in tuk tuk

Carolien

eigenaar en oprichter Sri Lanka op reis

Hi ik ben Carolien, oprichter en eigenaar van reisorganisatie Sri Lanka op reis in Utrecht. Ik heb veel gereisd in de tijd dat ik nog bij de KLM werkte. Ik ben blijven reizen vooral naar Sri Lanka. Als kleinschalige reisspecialist richt ik me helemaal op Sri Lanka, en dat is niet zomaar. Sri Lanka is een hele diverse bestemming met geweldige natuur, cultuur,, mooie stranden en heerlijk eten. Het land en de mensen toveren altijd een ‘ instant smile’ op mijn gezicht 😀. Het is iedere keer een feestje om er te zijn. Graag neem ik je mee op reis.

close
E-book Avontuur in Sri Lanka

E-BOOK

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het gratis e-book met veel insider tips 'Avontuur in Sri Lanka'

*We beloven je dat we je nooit spam sturen. Lees ons privacybeleid voor meer info.