sri lanka op reis raftbootr bovenop TukTuk

Raften in Sri Lanka

Raften in Sri Lanka? Ja dat kan! Zowel voor families als voor iedereen die ervan houdt om in de natuur sportief bezig te zijn. Het plaatsje Kitulgala is een van de de natste plekken van Sri Lanka. Zeer geschikt voor raften, kanoën en canyoning. 

Raften op een rivier met een verhaal…

In de jaren 50 van de vorige eeuw is de met zeven Oscars beloonde speelfilm ‘ The Bridge on the River Kwai’ gemaakt. Deze film vertelt het verhaal van Engelse krijgsgevangen die tijdens de 2e wereldoorlog voor de Japanners een brug moesten bouwen over een rivier in Thailand.

Deze film is echter in 1957 opgenomen in Sri Lanka. Tijdens de voorbereiding van de film zocht de regisseur een ruige rivier met een fantastisch uitzicht en tropisch klimaat. Vanzelfsprekend kom je dan snel uit in Sri Lanka. In de bergen tussen Colombo en Kandy vind je tropisch regenwoud en rivieren met snel stromend water. In het plaatsje Kitulgala is in 1956 en 1957 de volledige brug opnieuw gebouwd en zoals je in de film hebt gezien ook tot ontploffing gebracht.

Een sportieve dag in de jungle

Vandaag de dag kun je op de rivier bij het plaatsje Kitulgala raften. Voor een perfecte dag check je een dag eerder in bij je hotel. De kans is groot dat je vanuit je hotel uitzicht hebt op de rivier. Zo zie je bijvoorbeeld hoe de lokale bevolking met een eenvoudige veerboot de overtocht maakt en je hoort het geruis van het water.

raften en canoying sri lanka

Voor families en iedereen die houdt van sportief avontuur

Raften en kanoen op de rivier. In Kitulgala zijn dit de avontuurlijke activiteiten die zorgen voor een heerlijke afwisseling in de tropische temperaturen van Sri Lanka. Zeer geschikt ook voor actieve families met opgroeiende (tiener) kinderen.

Voor iedereen die een volgende stap willen maken is er de optie voor canyoning. Je loopt daarvoor een berg langs de rivier op en daalt weer af via een snelstromende rivier met diverse klimpartijen en watervallen waar je vanaf kunt springen. Best een uitdaging en zeker niet voor iedereen geschikt. Terug in de raftingboot neem je nog enkele stroomversnellingen mee en kom je weer terug bij je hotel.

Raften, de perfecte verkoeling

Nadat je ’s morgens vroeg bent opgestaan rijd je samen met de instructeurs rijd stroomopwaarts naar het vertrek punt van de rafts. Alles wordt meegenomen; boten, zwemvesten, helmen.

Omdat de temperatuur in Sri Lanka tropisch is zul je soms toe zijn aan verkoeling. Op de rivier ervaar je direct het verkoelend effect van het water. Er zijn tijdens de tocht meerdere versnellingen. En er is genoeg tijd om van het landschap te genieten en even een stop te maken voor een relaxed stukje zwemmen. Je ziet onderweg veel vogels en ook zie je de restanten van de filmset.

familie raften sri lanka

Op reis kan het hele jaar door

Een stop in het plaatsje Kitulgala plannen we als onderdeel van jouw rondreis in Sri Lanka. Dus wil jij een sportieve tussenstop met avontuur én een beroemd verhaal dan plannen we graag een mooie verblijf  in het regenwoud bij Kitulgala. Neem alvast een kijkje bij een van onze avontuurlijke reizen

close
E-book Avontuur in Sri Lanka

E-BOOK

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het gratis e-book met veel insider tips 'Avontuur in Sri Lanka'

*We beloven je dat we je nooit spam sturen. Lees ons privacybeleid voor meer info.