sri lanka op reis visum aanvraag

Let op: de onderstaande informatie is van vóór de Corona situatie en niet meer up to date. Vanwege de Corona situatie zal onder andere de visumaanvraag procedure in Sri Lanka anders worden. Momenteel wordt daar in Sri Lanka aan gewerkt. Zodra daarover meer duidelijk is zullen we deze informatie met jullie delen.

De vakantie staat weer voor de deur. Ga je naar Sri Lanka op reis dan heb je naast en geldig paspoort ook een visum nodig. We krijgen vaak vragen over de visumaanvraag. Daarom hierbij meer informatie en een aantal tips.

Visumaanvraag: online, ambassade of on arrival

Om in Sri Lanka te kunnen verblijven heb je een visum nodig. Je kunt een visum vóór vertrek online ( laten) aanvragen of via de ambassade van Sri Lanka in Den Haag.

Er is ook de mogelijkheid om het visum on arrival, dus bij aankomst op de luchthaven in Colombo, aan te vragen.

Online visumaanvraag Sri Lanka

Het visum vooraf regelen is wel zo relaxed. Je kunt dat laten doen door een commercieel bureau. Ook kun je zelf de online visumaanvraag doen. Binnen enkele dagen, soms al binnen een 1/2 uurtje, heb je het visum in je mailbox retour.

Heb je een online visum aangevraagd of dat laten doen door een bureau dan moet je bij aankomst in Sri Lanka een retour vliegticket en bankrekening met voldoende saldo kunnen laten zien.

We krijgen regelmatig vragen over de online visumaanvraag, daarom deze 5 tips:

5 tips; online visum aanvraag Sri Lanka

  1. doe je online aanvraag via de website: www.eta.gov.lk, vanaf 90 dagen voor vertrek.
  2. houd naast je paspoort ook een creditcard bij de hand, betalen kan alleen met creditcard. Je paspoort dient bij aankomst in Sri Lanka nog minimaal 6 maanden geldig te zijn en ook kinderen hebben een eigen paspoort nodig.
  3. vul op het aanvraag formulier naast je achternaam, je voorna(a)m(en) ook je geboortedatum in,  let op: nadat je zelf je geboortedatum hebt ingevuld maakt het systeem er een Amerikaans Engelse versie van, namelijk eerst het nummer van de maand, dan de dag en daarna het jaartal, bijvoorbeeld 31 mei 1967 wordt dan dus 5-31-1967.
  4. noteer je paspoortnummer,  let op: de letter ‘O’ komt in het Nederlandse paspoortnummer niet voor, het gaat dus altijd om het cijfer ‘0’.
  5. er wordt gevraagd naar een adres in Sri Lanka vul hier bijvoorbeeld de hotelnaam en het adres in van je eerste hotel

Wat kost een visum voor Sri Lanka?

Buiten de gratis visum periode betaal je $ 35,= voor je visum als je dat zelf online aanvraagt. En je betaalt $ 40,= als je het visum on arrival aanvraagt.

Via een bureau betaal je iets meer. Deze prijzen kunnen erg variëren, het loont zeker de moeite om even rond te kijken en de verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken.

Hoe lang is het visum geldig?

Je visum is 30 dagen geldig, in Sri Lanka is het mogelijk om je visum tot 6 maanden te verlengen. Dit kan alleen via het Ministerie van Immigratie, net buiten Colombo.

Meer praktische informatie over je reis naar Sri Lanka? Bijvoorbeeld over het meenemen van medicijnen op reis, kijk bij praktische zaken