Samen kunnen we de wereld een beetje mooier maken

Wij vinden duurzaam reizen belangrijk en bieden onze reizen aan op een wijze zodat toekomstige generaties ook kunnen genieten van al het moois in de wereld. Wij willen onze bijdrage leveren aan duurzaam toerisme, dat betekent dat we onze reizen aanbieden en daarbij rekening houden met mensen, dieren en het milieu. Van belang is daarbij ook de bescherming van de oorspronkelijke cultuur van het land en ook dat de lokale bevolking economisch van het toerisme profiteert.  In ons streven de wereld om ons heen mooi te houden werken wij vanuit de volgende uitgangspunten:

Kleinschalige reizen

sri lanka op reis duurzaam reizen

Reizen die de lokale economie ondersteunen.

Respect voor mens en milieu

sri lanka op reis duurzaam reizen

Bij het aanbieden van onze reizen houden we rekening met mensen, dieren en het milieu.

Faire prijzen

sri lanka op reis duurzaam reizen

Wij kopen de lokale diensten in tegen een eerlijke vergoeding.

Dit is Sandya

Sri Lanka op reis gelooft in de kracht van mensen. Wij ondersteunen mensen die zelf werk maken voor een betere toekomst.

Zo steunen we Sandya, onder andere door haar in contact te brengen met onze reizigers.

Sandya is in 2016 haar eigen fruit juice shop gestart. Ze maakt de lekkerste sapjes met veel liefde en toewijding.

Sandya verbouwt haar eigen fruit en kan ook heerlijk koken. Sandya vindt het geweldig om een verfrissend drankje voor je te maken terwijl jij neerstrijkt op het terras en na geniet van de olifanten die je hebt gezien.

Sandys's juice shop is te vinden vlak bij de entree van het Elephant Transit Home in de buurt van Udawalawe National Park.

sri lanka op reis duurzaam reizen

Neutraliseer CO² uitstoot

Reizen is geweldig. Het is goed om er ook bij stil te staan dat jouw reis negatieve effecten kan hebben op de natuur en lokale culturen. Duurzaam reizen betekent niets anders dan wanneer je reist, je ook rekening houdt met het milieu en de leefomstandigheden van mensen, zodat volgende generaties kunnen genieten van de mooie plekken op onze planeet. Wat jij er zelf aan kunt doen? Je zou bijvoorbeeld de CO² uitstoot van je vliegreis kunnen neutraliseren. Dat kan heel makkelijk via Greenseat,