srilankaopreis.nl

je persoonlijke reisplanner

Beste reiziger,
De zon schijnt, de dagen worden langer en er worden weer volop vakantieplannen gemaakt . Wat ons betreft kan het feest beginnen!
Er wordt wel gezegd dat Sri Lanka meer festivals kent dan welk land dan ook. Elke maand is er wel een festival in Sri Lanka. We zetten er hieronder een paar op een rij.

En wat is er nieuw bij ons dit jaar?
Als jij graag met je eigen gezin reist en het daarbij leuk vindt om af en toe met anderen samen op te trekken dan is onze bijzondere familiereis met tieners misschien wel iets voor jou. Flottielje reizen op het land, hieronder lees je meer.

En wil je op reis met je eigen groep? Wij maken een feestje van je groepsreis op maat.

Festivals in Sri Lanka

Er wordt wel gezegd dat Sri Lanka meer festivals kent dan welk ander land dan ook. Elke maand is er wel een festival in Sri Lanka.

April

In april wordt het Sinhala en Tamil nieuwjaar gevierd. Het festival is meestal elk jaar op 13 of 14 april en geeft het einde aan van het oogstseizoen en de lente.

Mei

Vesak is een religieus en cultureel festival in Sri Lanka waarbij de geboorte, verlichting en dood van Boeddha wordt herdacht. Tijdens het Vesak-festival wordt het hele land, vooral Colombo, rijk versierd en verlicht met overal Vesak-lantaarns.

Juni

Het Poson Festival wordt door boeddhisten gevierd ter nagedachtenis aan de introductie van het boeddhisme in Sri Lanka in de derde eeuw voor Christus. Er zijn lantaarns en eetstalletjes. De mensen kleden in het wit en nemen deel aan vele religieuze activiteiten, bijvoorbeeld de beklimming naar de top van de Mihintale-rots in Mihintale.
trekking fietsen Sri Lanka op reis

Augustus

Kandy Esala Perahera is een van de oudste en grootste festivals in Sri Lanka. Het festival vindt elk jaar plaats in juli of augustus. Dit jaar is de Perahera van 17 - 27 augustus.
Perahera is een Singalese term en het betekent parade van verschillende soorten artiesten en versierde olifanten. Je komt op dit festival veel traditionele dansen tegen, en je kunt ook jongleurs, muzikanten, vuurspuwers en mooi versierde olifanten op straat zien.
anuradhapuraafrah-ameer-213511 (Custom)

Neem een duik op de luchthaven

Een paar uurtjes wachten op je volgende vlucht was nog nooit zo relaxed als op een aantal luchthavens waar je kan zwemmen om de tijd door te komen.
In Punta Cana in de Dominicaanse republiek zijn ze bezig met de aanleg van een buitenzwembad bij de vertrekhal. Zo zie je tijdens het baantjes trekken de vliegtuigen landen en opstijgen.
zwembad2 (Custom)
Ook op het dak van Changi Airport in Singapore kun je al een tijdje zwemmen in een zwembad met een 12 meter hoge glijbaan.

Hamad International airport in Qatar heeft een zwembad van 25 meter inclusief spa. En ook op Dubai International Airport kun je zwemmen en gebruik maken van sauna’s, stoomcabines en jacuzzi’s.
Familiereis 2018

Sri Lanka met tieners

Rondreis met eigen privé chauffeur in een groep met andere gezinnen.

Deze reis is bij uitstek geschikt voor families met tieners die de vrijheid van een individuele reis willen combineren met de gezelligheid en voordelen van een groepsreis.

Samen met maximaal 5 andere families ga je op pad, ieder gezin met een eigen auto met privé chauffeur. Een individuele rondreis gecombineerd in een groepsformule. Een enthousiaste, lokale Engelssprekende gids begeleidt de reis, geeft informatie en zorgt dat het je aan niets ontbreekt.
Sri Lanka op reis zorgt ervoor dat je de mooiste plekken bezoekt en kennis maakt met de gastvrije bevolking.

In Sri Lanka word je vanaf het vliegveld opgehaald door je privéchauffeur. Je kunt veel beleven tijdens je reis. Een jeepsafari, raften, tempels, wilde olifanten, wandelen tussen de theeplantages, stranden en veel meer.

Jaarclub- of lustrumreis

Sri Lanka op reis verzorgt ook mooie groepsreizen op maat. Bijvoorbeeld een jaarclub- of lustrum rondreis waarbij je veel activiteiten onderneemt en ook genoeg tijd hebt voor ontspanning. Wij kennen het land en weten waar je moet zijn. En we zorgen ervoor dat jullie samen met een enthousiaste ervaren gids er een onvergetelijke reis van maken.
jaarclubexpress jeeps (Custom)
Sri Lanka op reis walvis
seaturtlerandall-ruiz-272502 (Custom)
luxe rondreis Sri Lanka op reis

Ayubowan!

A smile is the universal welcome.

Ken je mensen die het leuk vinden deze nieuwsbrief te ontvangen? Of die met ons op reis willen gaan? Stuur deze nieuwsbrief door, alvast bedankt. Aanmelden kan hieronder.

Volg ons op facebook en instagram...

facebook instagram
Sri Lanka op reis
Biltstraat 110
3572 BJ Utrecht
06-46791806
www.srilankaopreis.nl
logo_srilanka-op-reis_slogan_rond_wit_border